уторак, 23 априла, 2024
vesti online

KOSOVO

Kosovo: Zarobljeni u sopstvenoj zemlji

Reportaža

Kosovo: Zarobljeni u sopstvenoj zemlji

Dve trećine građana Kosova mlađe je od 30 godina – ogromna većina bez posla. Političari ih nazivaju budućnošću zemlje, što je gotovo cinično. Susret sa omladinom koja realno nema mnogo čemu da se nada.

Pristina Kosovo Dve trećine građana su mlađi od 30 godina.

Pešačka zona Prištine – to je jedan kilometar šetališta načičkan kafićima i prodavnicama. Kafići su uvek puni, prodavnice uglavnom prazne. Šoping je ionako sporedna stvar – korzo ovde služi da se popodne kupi sladoled, uveče malo popije i bez osvrtanja prođe pored trgovaca koji nude jagode iz svoje bašte, plastične naočare za sunce iz Kine, celofanske balone za decu ili polovne knjige. Ova pešačka zona je epicentar Prištine, čitavo Kosovo u orahovoj ljusci. Ovde je sve što Kosovo želi da bude: prava zemlja sa mondenskim glavnim gradom i

Opširnije…

Ko će zaustaviti Islamsku državu?

Politika

Turska bombardovala PKK i ponovo IS

Prvi put posle dve godine, Turska avijacija je gađala uporišta PKK na severu Iraka. PKK je zbog toga proglasila kraj primirja. Pored toga, turski borbeni avioni su ponovo napali „Islamsku državu“ u Siriji.

DW.COM

Turski F-16 protiv „Islamske države“ u Siriji

Rano jutros (24.07.2015) tri turska aviona tipa F -16 su poletela iz baze Dijarbakir i napala ciljeve na sirijskoj teritoriji pod kontrolom „Islamske države“. To označava preokret u turskoj spoljnoj politici. (24.07.2015)

Duhovi koje je Erdogan prizvao

Ko će zaustaviti Islamsku državu?

Opširnije…