понедељак, 4 марта, 2024
vesti online

KARAĐORĐEVA PUNA POLICIJE Protest protiv Beograda na vodi

Protest protiv izgradnje Beograda na vodi u Karađorđevoj ulici, a u organizaciji udruženja „Ne davimo Beograd“, završio se nakon tri i po sata oko 15.30 sati, a pristup je bio otežan zbog velikog broja policajaca. Policija ušla i u prostorije GO DS, tvrde demokrate, a iz MUP-a demantuju.

Protest Ne davimo Beograd

Protest Ne davimo Beograd, Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Organizatori protesta poručili su da je projekat Beograd na vodi štetan po javni interes gradjana, pozvali premijera Aleksandra Vučića da odustane od njega i najavili da će nastaviti borbu i proteste protiv realizacije projekta.

U Karađorđevoj ulici u Beogradu održao se protest građana protiv izgradnje Beograda na vodi, u organizaciji udruženja „Ne davimo Beograd“. Učesnici protesta zaustavljeni su ispred hotela „Bristol“ odakle je zabranjen prolaz do Geozavoda gde je trebalo da počne protest, a u tom delu grada ulice su bile zatvorene za saobraćaj i bio je prisutan veliki broj policijaca.

Protest Ne davimo Beograd

Protest Ne davimo Beograd, Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Za saobraćaj su bile zatvorene Karađorđeva ulica do Brankovog mosta, Gavrila Principa i okolne ulice koje vode ka mestu gde će danas biti položen kamen temeljac za izgradnju prve dve kule u okviru projekta „Beograd na vodi“.

Mediji javljaju da se na protestu okupilo više od 1.000 građana koji su u jednom trenutku uspeli da pomere kordon policije, probiju se sa trotoara u do kolovoza, i razviju transparent na kojem piše „Ne da(vi)mo Beograd“.

Učesnici protesta stajali su ispred dva prstena policijskog obezbeđenja i zviždali, duvali u pištaljke, nosili natpise i uzvikivali parole protiv projekta „Beograd na vodi“. (Alo)