Foto: Nataša Matović / Univerzitetska biblioteka

U glavnom tekstu za izdanje 11. februara 1938. novinar dopisnik iz Pariza piše o „živim razgovorima“ koji se vode u Londonu u cilju „zaključenja sporazuma o povlačenju stranih dobrovoljaca iz Španije“. Predlog Sovjeta, piše Pravda, da se povuče veći broj dobrovoljaca nije naišao na odobrenje kod Engleza koji su odlučili da ovaj predlog odbiju i sačekaju da vide kako će proteći dogovori engleske i italijanske vlade.

Pravda piše i o neredima u Belfastu nakon parlamentarnih izbora, predizbornoj situaciji u Rumuniji, ali i o sovjetskoj polarnoj ekspediciji koja već nedeljama zarobljena na santi leda čeka ledolomce da pristignu u pomoć.

Na većem delu 5. strane tog dana Pravda objavljuje reklamu za premijeru tonfilma „Grofica Valevska“ u kom glavne uloge tumače Greta Garbo i Šarl Boaje. Uz upozorenje da povlastice ne važe, navodi se da Kolarac i Kasina te večeri puštaju premijeru filma koji je snimljen „uz basnoslovne troškove“, i koji prikazuje „sjaj evropskih dvorova prošlog stoleća i veliku ljubav najslavnijeg osvajača Evrope Napoleona Bonaparte“.(DANAS)