четвртак, 25 априла, 2024
Vesti

Italija obustavlja letove s Velikom Britanijom

Italija obustavlja letove s Velikom Britanijom, razlog je novi soj korone

HINA prije 3 sata 7

Foto: EPA

ITALIJA će obustaviti letove s Velikom Britanijom jer je na britanskom teritoriju otkriven novi soj koronavirusa za koji se sumnja da je zarazniji, rekao je danas talijanski ministar vanjskih poslova Luigi Di Maio.

„Velika Britanija objavila je upozorenje na novi oblik covida koji je rezultat mutacije virusa. Naša vlada ima obvezu zaštititi Talijane i zbog toga ćemo zajedno s ministrom zdravstva potpisati uredbu o obustavi letova s Velikom Britanijom“, napisao je Di Maio na Facebooku, ne navodeći kada će ta mjera stupiti na snagu.

„Naš je prioritet zaštititi Italiju i naše sunarodnjake“, zaključio je.

S glavnog rimskog aerodroma više nije moguće poletjeti prema Britaniji

Kako navodi informativna mreža Sky TG-24, ukrcaji na letove u Veliku Britaniju već su zaustavljeni u Fiumicinu, glavnoj rimskoj zračnoj luci. Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova talijanska odluka dolazi dan nakon objave britanskog premijera Borisa Johnsona o uvođenju karantene u Londonu, na jugoistoku Engleske i u dijelu istoka, nakon otkrića novog oblika virusa na tom području.

Novi soj možda je i do 70 posto zarazniji od sojeva koji su dosad bili poznati, rekao je. Zbog toga je Svjetska zdravstvena organizacija pozvala svoje članove u Europi da pojačaju kontrolu. Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?