уторак, 23 априла, 2024
vesti online

Institut za javnu politiku

Beba Popović osnovao „naučni“ NVO u Crnoj Gori

 

Nikao Institut za javnu politiku

Beba Popović osnovao „naučni“ NVO u Crnoj Gori Bivši šef Biroa za komunikacije Vladimir Beba Popović osnovao je nevladinu organizaciju u Crnoj Gori pod nazivom Institut za javnu politiku, prenose Vijesti.

Popović je, prema informaciji tog dnevnika, kao delatnost svoje NVO naveo „naučna“, a sa njime je još pet suosnivača, među kojima je i bivša crnogorska ambasadorka u Beogradu Anka Vojvodić.

Prema pisanju Vijesti Popovićeva nevladina organizacija osnovana je pre nekoliko sedmica i već je upisana u registar nevladinih organizacija, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova i javne uprave, koji vodi taj registar.

Šest osnivača

 

Popović je, kako stoji u odgovoru MUP-a, lice ovlašćeno za zastupanje Instituta za javnu politiku, a kao jedno od šest osnivača navodi se Anka Vojvodić, bivša ambasadorka Crne Gore u Beogradu. međutim, ona je sinoć crnogorskom listu rekla da se ne radi o njoj.

Osnivač ove NVO je i Nikola Samardžić, istoričar sa Filozofskog fakulteta u Beogradu i bivši funkcioner Liberalno demokratske partije koji je krajem prošle godine u medijima pominjan kao potencijalni član stranke koju je Popović trebalo da formira sa razočaranim članovima stranke Čedomira Jovanovića.

Kao osnivači navedeni su Boris Popović i Mitrović Tiana koji su kontakt osobe u preduzeću Popović Holdings d.o.o. u Beogradu i Sehad Čekić.

trojka.rs