четвртак, 28 марта, 2024
vesti online

Grabar Kitarović: Sa Srbijom rešiti pitanje granice i nestalih osoba

Netanijahu pozvan u Kongres, Obama neobavešten

Press
pre 9 sati
Predsedavajući Predstavničkog doma Kongresa SAD, Džon Bejner, pozvao je danas izraelskog premijera Benjamina Netanijahua da govori u Kongresu, ali se o tome nije konsultovao sa predsednikom Barakom Obamom, pa je portparol Bele kuće postavio pitanje da li je prekršen protokol. Predsedavajući… »

Grabar Kitarović: Sa Srbijom rešiti pitanje granice i nestalih osoba

Novi magazin
pre 7 sati
Nova hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović danas je govoreći o odnosima sa Srbijom ocenila da treba rešiti pitanje granice, ali i pitanje nestalih osoba. „Mislim da je stvarno sazrelo vreme da to rešimo“, rekla je Kitarović u emisiji „Intervju 20“ BHT1 i dodala da se pitanje nestalih mora… »
B92: Simeone: Dvomeč i dalje otvoren

Mesi „pročitan“, ali se ispravio! (VIDEO)

Mondo
pre 5 sati
Barselona – Atletiko 1:0, nakon odbranjenog penala u 85. minutu. Revanš kroz nedelju dana na Visente Kalderonu. Slovenački golman Jan Oblak, koji je prošle sezone briljirao među stativama Benfike, još jednom je pokazao da Samir Handanović ima dostojnog naslednika. Odbranio je Lionelu Mesiju udarac… »

Gašić: Neki žele da naruše poverenje građana u vojsku

Večernje novosti
pre 7 sati
Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je večeras da pojedinci žele da poremete poverenje građana u Vojsku Srbije. KRUŠEVAC – Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je večeras da pojedinci žele da poremete poverenje građana u Vojsku Srbije. Gašić je, komentarišući zahtev Demokratske stranke da… »

Danas se konačno usvaja Zojin zakon

Mondo pre 3 sata

B92: Skupština o "Zojinom zakonu"

Pred poslanicima će se danas, posle godinu dana pritiska javnosti, naći Predlog zakona o prevenciji i dijagnostici genetičkih bolesti, genetički uslovljenih anomalija i retkih bolesti, takozvani Zojin zakon. Ovaj zakon će obavezati lekare… »

Milojević: VBA nije imala odobrenje suda za prisluškivanje civila

Blic pre 9 sati

Predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević rekao je da Vojno bezbednosna agencija nije imala nalog za prisluškivanje civila, jer joj ga taj sud nije izdao. Ukoliko je VBA prikupljala podatke o nosiocima pravosudnih funkcija,… »

Srbija dobija kompenzaciju za gubitak Trepče?

Press pre 6 sati

Spor Beograda i Prištine u vezi sa polaganjem prava na imovinu kombinata Trepča biće rešen najverovatnije kompenzacijom, rečeno je Danasu u Vladi Srbije. Spor Beograda i Prištine u vezi sa polaganjem prava na imovinu kombinata Trepča biće… »

Kina donira 1,6 miliona dolara za MSP, Ministarstvo zdravlja

RTV pre 3 sata

RTV: Kina donira 1,6 miliona dolara za MSP, Ministarstvo zdravlja

BEOGRAD – Ambasador Kine u Beogradu Li Mančang uručiće danas donaciju te zemlje u vrednosti od 1,63 miliona dolara koja je namenjena Ministarstvu spoljnih poslova, Ministarstvu zdravlja i Kancelariji za evropske integracije. Kako se navodi… »

Mihajlović: Rešenja za legalizaciju do 1. juna

Press pre 9 sati

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će do 1. juna biti pripremljen poseban zakon ili propis koji će rešiti pitanje oko 1,5 milion nelegalnih objekata u… »

Sindikati i „Esmark” potpisali kolektivni ugovor

Politika pre 19 sati

Smederevo – Reprezentativni sindikati „Železare Smederevo” i predstavnici „Esmark grupe” potpisali su novi kolektivni ugovor za naredne tri godine, saznaje „Politika”. Ovaj sporazum biće sastavni deo ugovora o strateškom partnerstvu između… »

Kup Italije: Krstičić pogurao Inter u četvrtfinale

Večernje novosti pre 4 sata

Inter savladao Sampdoriju u osmini finala kupa Italije – 2:0. Srpski internacionalac Nenad Krstičić isključen u 12. minutu meča. Ekipa Siniše Mihajlovića, Sampdorija, eliminisana je u osmini finala Kupa Italije porazom od Intera 2:0, pa je… »

Grujić: Hvala Parkeru što nije bio sebičan

Večernje novosti pre 8 sati

Kod prvog gola lopta mi je došla na nogu iz buketa igrača i tu mi nije bilo teško da je prosledim u gol, skroman je mladi igrač Zvezde. Sa dva postignuta gola, i još nekoliko pokušaja, Marko Grujić je ostvario veoma zapažen učinak u prvom… »

Neslaganje oko evropske deflacije u Davosu

Blic pre 8 sati

Svetski ekonomski forum koji je danas otvoren u Davosu okupio je oko 2.500 državnika, poslovnih lidera, filantropa i umetnika, a neke od tema razgovora su aktuelni pad svetskih cena nafte, nedavni skok vrednosti švajcarskog franka, kao i… »

Pauer: Moskva više puta jednom rukom pružala maslinovu granu, a drugom rakete

Blic pre 5 sati

Američka ambasadorka u Ujedinjenim nacijama Samanta Pauers izjavila je juče da najnoviji plan Rusije za rešavanje krize u Ukrajini nije ništa drugo nego „okupacioni plan“. Pauer je u Savetu bezbednosti rekla da je „sadašnja situacija… »

Đuranović znao za plan ubistva navijača

Blic pre 8 sati

Aleksandar Đuranović (38), osumnjičen za saučesništvo u ubistvu Velibora Dunjića (29), verovatno je znao da će njegov prijatelj Vladimir Đurović (32) ubiti vođu navijača. Dunjić i Đurović, koji je bio šef obezbeđenja na jednom od splavova… »

Tragedija još čeka suđenje

Večernje novosti pre 8 sati

Odložen početak suđenja Živani Stanković, kojoj su deca stradala 26. septembra prošle godine u požaru. SLUČAJ IZGORELE DECE. U TREĆEM osnovnom sudu u Beogradu danas je, zbog štrajka advokata, odložen početak suđenja Živani Stanković, kojoj… »