субота, 20 априла, 2024
vesti online

ДАЧИЋ: Албанци опет провоцирају, Србија више неће трпети!

Србија улаже велике напоре да се сачува мир и стабилност у региону али лицемерје и двоструке стандарде трпети не може, рекао је Ивица Дачић.

Ивица Дачић (Фото: ОЕБС)

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић најоштрије је осудио најновију провокацију из Приштине коју је такозвани премијер тзв. државе Косово Иса Мустафа саопштио после разговора са делегацијом из Прешева, Бујановца и Медвеђе да је примио представнике – из три општине Источног Косова.

– То је најотворенији доказ великоалбанске политике која представља највећу опасност за стабилност у региону. Зашто сада ћуте поводом овога светски и европски званичници, који су ових дана били презаузети бригом за ратног злочинца Харадинаја? Да ли би ћутали и када би неко из Београда рекао за Бањалуку да је западна Србија? – рекао је Дачић.

Србија улаже велике напоре да се сачува мир и стабилност у региону, али – лицемерје и двоструке стандарде Србија више трпети не може и неће – истакао је он, наводи се у саопштењу Министарста спољних послова.

Приштински медији пренели су јуче саопштење канцеларије за медије Исе Мустафе у којем се наводи да се Мустафа састао са – представницима општина на истоку Косова – Прешево, Медвеђа и Бујановац.

Извор: Танјуг,(Pravda)