субота, 18 маја, 2024
IstaknutoVestiZdravlje

Zadrugarka oplela po rijalitiju

Mina Vrbaški Foto: E-Stock_caslav_vukojicic

Prošle nedelje našu državu pogodile su dve velike tragedije, mnogo ljudi je izgubilo život, a nakon toga pokrenula su se mnoga pitanja. Jedna od stavki o kojim se polemisalo je i ukidanje rijaliti programa, kao i nacionalne frekvencije za televizije Pink i Hepi, a sada je o tome progovorila i nekadašnja učesnica „Zadruje“, Mina Vrbaški.

Zloupotrebom ličnosti proslavljenih u rijalitiju publici se svakodnevno sa malih ekrana šalju zabrinjavajuće poruke emitovanjem neprimerenih sadržaja. Nasilje, vulgarni vokabular i manipulisanje teškim životnim pričama, kao i evidentnim zdravstvenim problema učesnika, sastavni su deo ovih programa koji se dugi niz godina emituju na srpskim televizijama sa nacionalnim frekvencijama, a najduže na „Pinku“.

 

PROČITAJTE JOŠ:

 

Mina Vrbaški postala je deo ovog programa dok je bila maloletna, i njeno učešće takođe su obeležili skandali, ali sada, nakon ubistava koja su se dogodila u Srbiji, ona apeluje da rijaliti programi treba da se ukinu.

Naime, Mina Vrbaški podelila je video snimak iz tekuće sezone „Zadruge“, u kom se vidi mlada devojka Anita Stanojlović.

Anita je učesnica rijalitija koja trenutno ima 19 godina, dobila je dete dok je bila maloletna, a kako je sama rekla, ušla je „Zadrugu“ kako bi zaradila novac upravo za svoje dete.

U pomenutom video snimku ona govori: „I ja ću to uraditi, pa mene žalite. Neka bude dan žalosti zbog mene“, jasno aludirajući na tragične događaje koji su se dogodili u našoj zemlji.

Mina, nekadašnja učesnica istog rijalitija, otvoreno je kritikovala ovakvo ponašanje, ali i emitovanje istog.

„Ja sam nažalost bila deo ovoga, uništila sam sebi život zbog odluke da učestvujem, vučem posledice i dalje, ali uprkos svemu neću ćutati. Ovo je monstruozno i ovo mora da stane. Ova devojka ima dete, a preti masovnim ubistvom. Samo prekinite više. Dosta je“, napisala je Vrbaški u svojoj objavi  na Tviteru, pa u komentarima dodala:

„Znam da sam jedina koja je učestvovala u ‘Zadruzi’ i sada govori ovo. Pre nego što me osudite i kažete bilo šta, samo na trenutak se zapitajte zašto svi drugi ćute. Iz straha. I ja se isto bojim, ali ne mogu više da ćutim.“

BONUS VIDEO: Marija Đorić: Zašto su se desila dva masakra u dva dana