уторак, 23 априла, 2024
vesti online

uKRAJINA

Ukrajinci pucali na glasače, ima mrtvih

Nacionalna garda otvorila vatru, poginuo civil

Akter pre 2 minuta

Jedan civil je poginuo, a nekoliko je ranjeno kada je Nacionalna garda počela da puca na demonstrante i birače koji su se okupili oko jednog birališta u Krasnoarmejsku
Nacionalna garda je ušla u taj grad u regionu Donjecka ranije danas i zauzela je nekoliko biračkih mesta, među kojima je i zgrada gradske vlade. Prve vesti o pucnjavi pojavile su se na Tviteru. „Upravo sam video kako Nacionalna… »

Ukrajinci pucali na glasače, ima mrtvih

Vesti online pre 37 minuta

Pripadnici ukrajinske Nacionalne garde otvorili su danas vatru na ljude okupljene ispred gradske skupštine u istočnoukrajinskom gradu Krasnoarmejsku. Predstavnici proruskih snaga saopštili su da ima poginulih.
Krvoproliće u Krasnoarmejsku usledilo je nekoliko sati pošto su ukrajinski vojnici u tom gradu zatvorili biračka mesta za referendum o samostalnosti ukrajinskih regiona Lugansk i Donjeck. Jedan fotoreporter agencije AP bio je… »

REFERENDUM NA ISTOKU UKRAJINE U Krasnoarmejsku glasanje završeno, Nacionalna garda ubila civila

Večernje novosti pre 39 minuta

Krasnoarmejsk je prvi grad u Donjeckoj oblasti u kom je glasanje na referendumu završeno, i to zbog akcije ukrajinskih snaga bezbednosti, dok su u Slavjansku odlučili da glasanje bude produženo do 22 sata po lokalnom vremenu
Stanovnici Luganske i Donjecke oblasti na istoku Ukrajine glasaju na referendumu o samoopredeljenju, uprkos protivljenju Kijeva i međunarodnih faktora. Rezultati će biti važeći bez obzira na odziv, a na glasanje nije pozvan… »

I referendum i kaznena ekspedicija na istoku Ukrajine

Vesti online pre 39 minuta

Glasačka mesta otvorena su jutros na referendumu o nezavisnosti u istočnim ukrajinskim regionima Donjeck i Lugansk.
20.48 – Predsedavajući Centralne izborne komisije Roman Ljagin rekao je da je odziv glasača bio 77,08 odsto u Krasnoarmejsku, u kome su glasačka mesta ranije zatvorena zbog bezbednosnih razloga. Referendum je završen i u… »

Pucano na civile u Krasnoarmejsku; jedna osoba poginula

Novi magazin pre 59 minuta

U Donjeckoj i Luganskoj oblasti danas se održava referendum o samoopredeljenju. Izlaznost je velika, a referendum protiče u senci novih sukoba, zastrašivanja a u jednom mestu je ukrajinska garda otvorila vatru na civile.
Krasnoarmejsk je prvi grad u Donjeckoj oblasti na istoku Ukrajine u kom je glasanje na referendumu završeno, i to zbog akcije ukrajinskih snaga bezbednosti, dok su u opsednutom Slavjansku odlučili da glasanje bude produženo do 22… »

Ne treba da idemo u rat s Rusijom

B92 pre 1 sat

B92: Ne treba da idemo u rat s Rusijom

Pariz — Francuski minsitar spoljnjih poslova Loran Fabijus isključio je mogućnost rata sa Rusijom zbog Ukrajine.
On je međutim upozorio na nove sankcije Moskvi ako pokuša da poremeti predsedničke izbore u Ukrajini 25. maja. „Ne možemo prihvatiti aneksiju ili činjenicu da će Ukrajina biti kontrolisana, ili da će na nju biti izvršena… »