четвртак, 18 априла, 2024
vesti online

Ukrajina gori 02.05.14

Ovako je oboren ukrajinski helikopter u Slavjansku (VIDEO)

Ovako je oboren ukrajinski helikopter u Slavjansku (VIDEO)

Telegraf pre 23 minuta

Proruske snage oborile su ukupno tri helikoptera. Prilikom obaranja uletelica dva pilota su poginula, a jednog su zarobile snage lokalne samoodbrane. Poslednji od tri ukrajinskih helikoptera tipa MI-24 oboren je nad Slavjanskom
Proruske snage oborile su ukupno tri helikoptera. Prilikom obaranja uletelica dva pilota su poginula, a jednog su zarobile snage lokalne samoodbrane. Poslednji od tri ukrajinskih helikoptera tipa MI-24 oboren je nad Slavjanskom… »

Rat Uživo: Žestoke borbe raketnim bacačima u Slavjansku, više mrtvih! (VIDEO)

Telegraf pre 1 sat

Od jutros se borbe vode na obodima Slavjanska, oko kontrolnih punktova, kažu proruski aktivisti, a samoproglašeni gradonačelnik Slavjanska Vjačeslav Ponomarjov tvrdi da su oborena tri vojna helikoptera i da je jedan pilot ubijen, a drugi pritvoren. U okršajima je poginulo najmanje osam ljudi
Od jutros se borbe vode na obodima Slavjanska, oko kontrolnih punktova, kažu proruski aktivisti, a samoproglašeni gradonačelnik Slavjanska Vjačeslav Ponomarjov tvrdi da su oborena tri vojna helikoptera i da je jedan pilot ubijen,… »

Oboren ukrajinski helikopter, stradao pilot

Radio sto plus pre 1 sat

Jedan ukrajinski pilot je poginuo, drugi je ranjen i prebačen u bolnicu,pošto je oboren helikopter kod Slavjanska, gde je vojska jutros počela operaciju u pokušaju da ponovo preuzme kontrolu nad gradom. Slavjansk od aprila drže proruske snage. Grad je od jutros opkoljen ukrajinskim jedinicama koje… »

Ukrajinski helikopteri oboreni raketnim bacačima

Pravda pre 2 sata

SLAVJANSK – Dva ukrajinska vojnika su poginula i oborena su četiri helikoptera kod Slavjanska na istoku Ukrajine, gde je vojska jutros počela operaciju u pokušaju da ponovo preuzme kontrolu nad gradom, saopštilo je danas ukrajinsko ministarstvo odbrane.
Foto: Theguardian.com Helikopteri su oboreni ručnim raketnim bacačima, navelo je ministarstvo , dodajući da su za taj napad odgovorne profesionalne grupe za sabotažu i strani vojnici ili plaćenici. Ukrajinski ministar unutrašnjih… »

Akcija ukrajinskih snaga u Slavjansku, Obama i Merkel o krizi

Slobodna Evropa pre 2 sata

Ukrajinsko Ministarstvo obrane potvrdilo je da su u ofenzivi na Slavjansk oborena dva helikoptera i da su njihovi piloti poginuli. Letjelice su oborene protuavionskim raketama što je dokaz, kako ističe Kijev, da su u gradu ruske specijalne snage koje raspolažu takvim oružjem. Portparol proruskih… »

Slavjansk: Oborena tri helikoptera

B92 pre 5 sati

B92: Slavjansk: Oborena tri helikoptera

Kijev — Ukrajinska vojska otpočela je akciju u istočnom gradu Slavjansku. Najmanje dve osobe su ubijene, a oborena su tri helikoptera.
Zvanični kanali potvrdili su da su dva ukrajinska vojna helikoptera srušena, a ruski mediji javljaju da je srušen i treći. Kako javljaju ruski mediji, treći helikopter je oboren, a ne zna se šta je sa posadom koja se u njemu… »

Rusija: Kijev uništio poslednju nadu za rešavanje krize

Vesti online pre 6 sati

Zvanični Kijev uništio je poslednju nadu da će doći do realizacije sporazuma iz Ženeve u cilju rešavanja ukrajinske krize, rekao je Dmitrij Peskov, portparol ruskog predsednika Vladimira Putina.
„Dok Rusija preduzima napore za deeskalaciju i rešenje sukoba, kijevski režim je pokrenuo borbenu avijaciju protiv civilnih naselja, započevši kaznenu operaciju, i time de fakto uništio poslednju nadu da će zaživeti sporazum iz… »

Akcija ukrajinske vojske je odmazda

Beta pre 6 sati

MOSKVA, 2. maja 2014. (Beta-AFP/AP) – Akcija ukrajinskih snaga na Slavjansk je odmazda i njome je ubijena poslednja nada za opstanak sporazuma iz Ženeve, ocenio je u petak portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov. „Korišćenjem avijacije za napad na civilne objekte, režim u Kijevu počeo je… »

Moskva: Ubijena nada iz Ženeve

Pink pre 6 sati

Napad na Slavjansk je odmazda i time je ubijena poslednja nada za opstanak sporazuma iz Ženeve, rekao je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov „Dok Rusija preduzima napore usmerene na deeskalaciju i rešavanje konflikta, kijevski režim odlučio se za paljbu po mirnim naseljima iz borbene… »

Slavjansk: Oborena tri helikoptera

Pink pre 6 sati

Ukrajinske snage pokrenule veliku akciju u cilju ponovnog zauzimanja SlavjanskaSrušena tri ukrajinska vojna helikoptera. Jedan pilot mrtav, ne zna se sudbina ostalih, javlja RT. Proruski aktivisti do sada srušili tri ukrajinska vojna helikoptera. Jedan pilot je mrtav, jedan zarobljen, a nema… »

Kremlj: Ubijena nada iz Ženeve

B92 pre 6 sati

B92: Kremlj: Ubijena nada iz Ženeve

Moskva — Napad na Slavjansk je odmazda i time je ubijena poslednja nada za opstanak sporazuma iz Ženeve, rekao je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov.
„Dok Rusija preduzima napore usmerene na deeskalaciju i rešavanje konflikta, kijevski režim odlučio se za paljbu po mirnim naseljima iz borbene avijacije. Korišćenjem avijacije za napad na civilne objekte, režim u Kijevu počeo je… »

VIDEO: Ukrajinska vojska krenula u ofanzivu u Slavjansku

Radio 021 pre 7 sati

Dva ukrajinska vojnika su poginula i oborena su dva helikoptera kod Slavjanska na istoku Ukrajine, gde je vojska jutros počela operaciju u pokušaju da ponovo preuzme kontrolu nad gradom, saopštilo je danas ukrajinsko ministarstvo odbrane. Pojedini mediji javljaju da je oboren i treći ukrajinski… »

Ofanziva ukrajinskih snaga u Slavjansku

Dnevnik pre 8 sati

SLAVJANSK: Proruski separatisti u pobunjeničkom uporištu Slavjansku rekli su da su ukrajinske snage pokrenule „veliku ofanzivu“ na taj grad u pokušaju da ga ponovo zauzmu, kao i da se sukobi vode u severoistočnom predgrađu.
Pobunjenici u Slavjansku, u istočnoj Ukrajini, rekli su da je oboren najmanje jedan vojni helikopter. Samoproglašeni gradonačelnik Slavjanska Vjačeslav Ponomariov izjavio je da su oborena dva helioptera, da je jedan pilot… »