четвртак, 18 априла, 2024
vesti online

U PORODIČNOM NASILJU OVE GODINE UBIJENO 20 ŽENA

Portugal: Koalicija desnog centra proglasila pobedu na parlamentarnim izborima

Blic
pre 6 sati
Koalicija desnog centra proglasila je pobedu na današnjim parlamentarnim izborima u Portugaliji, a rezultati anketa po izlasku sa biračkih mesta su pokazali da je vladajuća koalicija daleko ispred glavne opozicione partije, socijalista. – U ime koalicije, mi smo ovde da potvrdimo da je prema svim… »

PUCNJAVA U INĐIJI: Uhapšen muškarac koji je ranio dvoje ljudi

Blic
pre 5 sati
Slavko Nešić (21) uhapšen je večeras u Inđiji u Ulici Vojvode Stepe nakon što je u pucnjavi ranio dvoje ljudi. Kako saznajemo, uhapšeni se pre incidenta posvađao sa drugom oko devojke. Drug je do stana uhapšenog došao sa ocem, nakon čega je Nešić uzeo pušku i počeo da puca na njih u hodniku zgrade…. »

Nikolić u Zagrebu krajem godine

Danas
pre 8 sati
U Njujorku dogovarana prva zvanična poseta predsednika Srbije Hrvatskoj, od kada je preuzeo funkciju šefa države, 2012. godine, saznaje Danas. Beograd – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić otputovaće verovatno krajem godine u Zagreb u prvu zvaničnu posetu toj državi od kada je postao predsednik,… »

Od zbacivanja Miloševića prošlo je 15 godina

Mondo
pre 2 sata
Masovna okupljana građana, na poziv lidera DOS-a, usledila su pošto je Izborna komisija osporila pobedu kandidata DOS-a Vojislava Koštunice na izborima za predsednika Srbije 24. septembra. Za centralno mesto protesta određen je prostor ispred zdanja Doma Narodne skupštine. Dve žrtveTokom… »

Vučić obnavlja Despotov grad

RTV pre 3 sata

RTS: Vučić: Na Donjem Kalemegdanu obnovićemo Despotov grad

BEOGRAD – Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će na Donjem Kalemegdanu u Beogradu biti verno obnovljen grad despota Stefana Lazarevića, kakav je postojao u 15. veku. Prema projektu, koji je Vučić predočio novinarima lista „Alo“,… »

Pripremno ročište u ponovljenom suđenju za ubistvo Tatona

Novi magazin pre 5 sati

U Višem sudu u Beogradu danas bi trebalo da počne pripremno ročište u ponovljenom sudskom procesu protiv navijača Partizana Đorđa Prelića, zbog optužbi da je jedan od organizatora nereda u kojima je ubijen francuski navijač Bris Taton… »

Putin šalje 150.000 vojnika u Siriju da zauvek uništi ISIS?

Vesti online pre 7 sati

Ruski predsednik Vladimir Putin namerava da pošalje u Siriju 150.000 vojnika kako bi Islamsku državu “zauvek uklonio sa lica Zemlje”. Britanski list Ekspres prenosi izjavu neimenovanog izvora koji je istakao da zvanična Moskva želi da… »

Vremeplov: Osnovan Informbiro

RTV pre 4 sata

RTV: Vremeplov: Osnovan Informbiro

NOVI SAD – Na današnji dan 1947. godine u Varšavi je, na osnovu odluke koju su rukovodstva komunističkih partija Sovjetskog Saveza, Jugoslavije, Bugarske, Rumunije, Mađarske, Čehoslovačke, Poljske, Francuske i Italije, donela sedam dana… »

Metla za sve koji nam truju decu

Politika
pre 7 sati

VIDEO: Vožnja tramvajem u Nantu je urnebesna

Večernje novosti
pre 4 sata

„Tamna strana“ Nobelove nagrade

Večernje novosti
pre 4 sata

BEOGRAD NA VODI Kaparisana skoro cela prva kula

Blic pre 8 sati

Kupci su juče kaparisali stanove, a u kompaniji Belgrade Waterfront kažu da je već prodato tri četvrtine stanova u prvoj kuli. Kliknite za uvećanje (+) Na kraju prvog dana prodaje, Nikola Nedeljković, generalni direktor kompanije Belgrade… »

Ministarstvo: Javni sektor smanjen za 7.000 ljudi

Danas pre 8 sati

Povodom dostavljenog podatka Vlade Srbije o broju izuzetaka od zabrane zapošljavanja. Beograd – Od decembra prošle godine do juna ove broj zaposlenih u javnom sektoru, koji podrazumeva opštu državu i javna preduzeća, smanjen je za više od… »

Đoković: Ko zna, možda postanem trener

Večernje novosti pre 7 sati

Tenis je moj život i sigurno ću ostati u ovom sportu na neki način po završetku karijere. Počastvovan sam što moju karijeru porede sa Federerovom – kaže Nole. TRENERI najboljih tenisera sveta i sami su bili vrhunski asovi, grend slem… »

Zajednica kažnjava „ratnike“: Vučelića i Mojsilovića udaraju “po džepu”

Večernje novosti pre 7 sati

Novčano će biti kažnjeni svi koji sramote takmičenje i srpski fudbal uopšte. Imaćemo sastanak u ponedeljak na kojem će to biti tema – kaže Vladimir Bulatović. NEMA mira u Superligi. Dizanje prašine oko spornih sudijskih odluka evidentno… »

Davutoglu: U novom Ustavu snažna izvršna vlast predsednika

Blic pre 5 sati

Turska vladajuća Partija pravde i razvoja (AKP), obećala je, uoči izbora 1. novembra, da će usvojiti novi Ustav, čiji će manifest podrazumevati snažnu izvršnu vlast predsednika. „Podržavamo predsednički sistem koji će sprečiti nestabilnost… »

U Hrvatsku dosad ušlo 111.150 izbeglica

Novi magazin pre 7 sati

U Hrvatsku je dosad ušlo 111.150 izbeglica, objavilo je večeras na svom sajtu hrvatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova. Od ponoći do 21 sat, u Hrvatsku je preko graničnih prelaza Tovarnik i Bapska ušlo 4.449 izbeglica, koji su tokom dana… »

Policija uhapsila mladića zbog pucnjave, dvoje povređenih

Novi magazin pre 5 sati

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su u Inđiji S.N. (21), koji je večeras u ulazu u zgradu u Ulici Vojvode Stepe u Inđiji, pucao iz puške i tom prilikom jednu osobu ranio, dok je druga, od rikošeta, zadobila povrede. Do… »

Romić u ponedeljak nastavlja izlaganje odbrane za Ćuruviju

Večernje novosti pre 5 sati

B92: Nastavak suđenja za ubistvo Ćuruvije

Suđenje četvorici bivših pripadnika Državne bezbednosti optuženim za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije 1999. godine biće nastavljeno u ponedeljak saslušanjem svedoka u Specijalnom sudu u Beogradu. BEOGRAD – Suđenje četvorici bivših… »