среда, 19 јуна, 2024
TehnologijaVesti

Tesla je tehnološki gigant

Tesla nema kočnicu – akcije kompanije porasle oko 35 odsto

BIZNISAutor:PR tekst23. dec. 202115:01Podeli:

Tesla automobiliIzvor: NICOLAS ASFOURI / AFP

Akcije kompanije Tesla su od početka godine porasle oko 35 odsto.

Investiciono društvo “KapitalRS“ iz Beograda, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da preko interneta trguju cenom akcija kompanije Tesla (takozvanim finansijskim ugovorima za razliku, engl. CFD), pripremio je besplatan vodič “Kako trgovati cenom akcija Tesle”. Vodič je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti putem linka ispod.

Besplatan vodič “Kako trgovati cenom akcija Tesle” preuzmite ovde.

Pokazatelji proizvodnje u industriji električnih automobila su važni, a akcije beleže (pojačani) rast ili pad nakon njihovog objavljivanja. Isporuke kompanije Tesla su u drugom tromesečju ove godine porasle za 120%, a u trećem tromesečju za 73% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Tesla predviđa da će se isporuke udvostručiti i sledeće godine. Za razliku od svojih konkurenata koji pokušavaju da osvoje jedno (po jedno) tržište u isto vreme, Tesla ima proizvodne kapacitete u mnogim zemljama i neprestano se širi.

Tesla
Izvor : Shutterstock

Kompanija će, najverovatnije, ovog decembra otvoriti svoju dugo očekivanu fabriku „Gigafactory” u Berlinu koja će kompaniji osigurati stalno prisustvo na evropskom tržištu. Očekuje se da će potražnja za električnim vozilima dostići najveći rast sledeće godine. Naredni cilj je ogromno tržište Indije.

S druge strane, ove godine se pojavilo nekoliko faktora koji su usporili rast akcija Tesle. Izvršni direktor kompanije, Ilon Mask, prodavao je akcije Tesle i to nakon što je upitao svoje pratioce na Tviteru treba li to da učini. Mask, osoba godine prema američkom časopisu Time, poručio je da će prodati 17,7 miliona akcija Tesle, iliti 10% od ukupnog broja akcija koje poseduje.

Besplatan vodič “Kako trgovati cenom akcija Tesle” preuzmite ovde.

Izvori: Reuters, CNBC

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Aleksandra Zavišića, Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investiciono društvo pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.TagoviAKCIJEKAPITALRSTESLA AUTOMOBILI