четвртак, 18 априла, 2024
vesti online

SRBIN BIO NA ČELU SRPSKO-ITALIJANSKE BANDE: Bio veren sa sestrom bosa NDRANGETE, i Šarićev bliski saradnik! Italijani PRESRELI TAJNE RAZGOVORE i sve razotkrili!

Organizatori grupe bili su Jakov Kontić i Milovan Nikolić Profa, koji su iz Beograda upravljali nabavkom droge iz Holandije

 

Organizovana srpsko-italijanska kriminalna grupa, koja se sumnjiči da je duže vreme prodavala kokain u Evropi, uhapšena je u Beogradu i Italiji, saopštio je MUP.

U akciji koja je trajala nekoliko meseci ukupno je 20 osoba stavljeno iza rešetaka, a juče je uhapšeno 12, od kojih četiri u Srbiji i osam u Italiji.

Palo osmoro Italijana

– U Beogradu su uhapšeni Jakov Kontić i Milovan Nikolić Profa, inače vođe pomenute kriminalne grupe, kao i Sonja Lazić, Kontićeva nevenčana supruga, i Zoran Končulić. Kontić i Nikolić su ranije pominjani kao jedni od najvećih dilera kokaina u Italiji. Protiv Jakova Kontića su i ranije pokretane akcije u Italiji i sumnja se da je sarađivao sa ogrankom poznate italijanske mafijaške grupe Ndrangeta u Milanu. Prema operativnim podacima italijanske policije, Kontić je bio desna ruka Darka Šarića i delu njegove grupe koja je optužena za šverc kokaina u Italiji – navodi izvor Kurira.

 

Među uhapšenima je i Jakov Kontić (46), poznat i kao saradnik Darka Šarića.

Sumnja se da je upravo on bio vođa ove grupe, a prema operativnim podacima Kontić je sarađivao i sa Darkom Šarićem kojem se u Srbiji sudi kao najvećem narko bosu sa ovih prostora.

Deset pripanika Šarićeve grupe pravosnažno je osuđeno u Milanu za rasturanje kokaina, a u Srbiji postupak još traje.

Na suđenju Šariću u Beogradu tužilaštvo je kao dokaze izvelo presretnute razgovore gde se spominje Kontić kao saradnik klana.

Sada uhapšeni Jakov Kontić, hapšen je i pre osam godina u Italiji kao jedan od glavnih narko bosova koji je sever te zemlje snabdevao kokainom. U akciji „Belo“ u martu 2012. italijanska policija uhapsila 36 ljudi, među njima i Kontića a tada je zaplenjeno 75 kilograma kokaina, 400.000 evra u kešu, nekoliko automobila, oružja, nekretnina, prenosi Blic. (KURIR)