уторак, 23 априла, 2024
vesti online

SRAM TE BILO! STEFANOVIĆ OGREZAO U KRIMINALU: Evo šta kažu stručnjaci o skandaloznom ponašanju ministra

BEOGRAD – Sramnom zloupotrebom položaja i protivzakonitim radnjama, Nebojša Stefanović direktno i javno zloupotrebljava uticaj ministra unutrašnjih poslova i vrši pritisak na institucije države Srbije i pravosuđe, čime stiče sopstvenu političku korist i korist za svoju političku stranku

 

Potpredsednik Vlade i ministar policije Nebojša Stefanović bahato je pogazio Ustav i zakone i zbog toga je nedostojan visoke državne funkcije koju obavlja, smatraju pravni stručnjaci.
Za osudu
Stefanović je, smatraju pravnici, zaslužio ovako oštru osudu jer je izjavom da je predsednik „Adrija medija grupe“ Aleksandar Rodić kriminalac i reketaš ozbiljno prekršio osnovno ljudsko pravo – pravo na slobodu, koje podrazumeva i pretpostavku nevinosti.
Direktor Komiteta pravnika za ljudska prava (Jukom) Milan Antonijević nema dilemu da je Stefanović prekršio zakone, a posebno je opasno to što se ovakve stvari mogu shvatiti kao pritisak na javnost i sudstvo.

– Ovde je očigledno prekršena prezumpcija nevinosti, a poseban problem predstavlja to što se, ako ovakve poruke dolaze iz samog vrha države i od nekog ko se nalazi na poziciji ministra policije, mogu shvatiti kao ozbiljan pritisak i na javnost i na sudstvo. Ako ne postoji ni presuda, a kamoli postupak u toku, ne možemo donositi verdikte da je neko kriv. I ranije je bilo problema vezanih konkretno za najave hapšenja koje je iznosio ministar policije – izjavio je Antonijević za Kurir.
I bivši sudija i advokat Krsto Bobot upozorava da je Stefanović uradio veoma opasnu stvar. (Kurir)