четвртак, 18 априла, 2024
vesti online

Sprovodi se istraga o imovini i prihodima Svetozara Marovića

Crnogorsko Specijalno tužilaštvo sprovodi finansijsku istragu radi prikupljanja dokaza o imovini i prihodima svih osumnjičenih u predmetima koje vode u Budvi, uključujući i visokog funkcionera Demokratske partije socijalista Svetozara Marovića.

Sprovodi se finansijska istraga zbog dokaza o imovini Svetozara Marovića

Foto: G. Srdanov / RAS SrbijaSprovodi se finansijska istraga zbog dokaza o imovini Svetozara Marovića

– Tužilaštvo detaljno prikuplja podatke i dokaze o imovini porodice Marović, i onoj koja je registrovana na njih i onoj koju su Marovići eventualno prepisali na druga lica – saopšteno je iz Specijalnog tužilaštva Crne Gore.

Prema propisima, sva imovina čije zakonito poreklo osumnjičeni ne može da dokaže, privremeno se oduzima. Trajno oduzimanje sledi ako optuženi bude pravosnažno osuđen.

Maroviću se na teret stavlja da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja izvršenog na organizovan način.

U pritvoru su i njegov sin Miloš, brat Dragan i strina Mirjana. Marovićeva kćerka Milena Marović Bogdanović puštena je da se brani sa slobode.

Predsednik Političkog saveta Demokratske partije socijalista Svetozar Marović priveden je 17. decembra i određen mu je pritvor do 30 dana. (Blic)