петак, 19 априла, 2024
vesti online

SPALE IZA REŠETAKA „Pljačkaš veka“ pao na pumpi

Lopov Aleksandar Spasić (36) zvani Spale, javnosti poznat kao „pljačkaš veka“, uhapšen je juče u Kragujevcu nakon razbojništva na benzinskoj stanici „Lukoil“ u Ravnom Gaju, kod Knića.

Aleksandar Spasić

Aleksandar Spasić, Foto: Nebojša Radišić

On je maskiran fantomkom i uz pretnju pištoljem od radnika benzinske stanice tražio da mu preda pazar, što je ovaj i učinio. Međutim, pljačkaš nije uspeo ni da pobegne sa mesta zločina, jer ga je policija preduhitrila i došla odmah po prijavi građana, kojima je bilo sumnjivo to što je Aleksandar Spasić parkirao automobil stotinak metara od pumpe i vrzmao se oko nje duže vreme ispitujući teren.

Policija ga je uhapsila na benzinskoj stanici i kod njega pronašla i oduzela 15.000 dinara i 50 evra. Osim novca, pronađeni su fantomka i replika pištolja.

Inače, Spasića je javnost upoznala kao „pljačkaša veka” kada je 2008. godine opljačkao poslovnicu Rajfajzen banke u centru Kragujevca, u kojoj je inače bio zaposlen, i iz nje u sportskoj torbi izneo 1,44 miliona evra.

Samo godinu dana kasnije, bezuspešno je pokušao da opljačka menjačnicu u naselju Palilula. Zbog pljačke banke osuđen je na višegodišnju kaznu zatvora u septembru 2009. godine. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati.(Alo)