петак, 29 марта, 2024
vesti online

SKANDAL U KRAGUJEVCU Uzeli 18.000 pokvarenih torti s deponije i prodavali ih širom Srbije

Oko 18.000 pokvarenih torti, pravo sa deponije u Kragujevcu je odneto i prodato građanima širom Srbije. Zbog toga je suspendovano 10 radnika JKP „Čistoća“, koji su, umesto da neispravne torte zakopaju, organizovano izvukli sa đubrišta i odneli na prodaju.

Kako je za „Blic“ izjavio Dejan Raonić, direktor ovog preduzeća,“sve se dogodilo 24. decembra“, a otkriveno je kada su „u okolini pijace primećeni radnici „Čistoće“ koji prodaju torte po bagatelnim cenama“.
– U privatnoj firmi koja pravi torte isključivo za izvoz u Evropsku uniju se pokvario zamrzivač, i onda je inspekcija rešila da se sve te torte bace na đubrište. Na korama se pojavio tanak sloj buđi. Naređeno je da se iskopa rupa i da se sve torte zakopaju na deponijui. Ali, to se nije dogodilo, već su organizovano, radnici krenuli da ih odvoze. Na video nadzoru je zabeleženo kako se torte nose i traktorima, pa čak i pomoću službenog kamiona sa „kandžom“ koji služi za prevoz kabastog otpada. Suspendovani su svi, od šefova, pa do običnih radnika – kaže Dejan Raonić.

 

 


Torte koje su umesto u đubretu, završile su u stomacima naivnih građana. Veterinarska inspekcija je naložila da se one unište.

(Blic)