четвртак, 20 јуна, 2024
vesti online

SAZNAJEMO Slučaj „vile“: Jedna od najstrožih tajni SVIH VLASTI uskoro će biti otkrivena

Jedna od najstrožih tajni svih vlasti – ko od političara i tajkuna živi u državnim vilama i stanovima na najluksuznijim lokacijama u Beogradu – možda uskoro bude otkrivena, saznaje „Blic“.

Levičar: Nedeljnik „Pečat“ Milorada Vučelića jedan od zakupaca

Zbog pritiska javnosti Đoko Krivokapić, direktor državne firme „Dipos“ koja gazduje ovim imovinom zatražio je u četvrtak od svih zakupaca dozvolu da objavi ko su korisnici ovih objekata.

 

Dan kasnije, Krivokapić je za ponedeljak zakazao susret sa novinarima na kome možda i iznese ove podatke.
Do sada je samo advokatska kancelarija supruge Gorana Veselinovića javno „Blicu“ otkrila da je zakupac jedne od državnih vila (pogledaj okvir).


„Blic“ je prvi upozorio da je zakon o prodaji državne imovine sporan jer omogućava samo onima koji se nalaze u zakupu od 1. januara ove da je otkupi.
Predsednik Tomislav Nikolić potom je odbio da potpiše ovaj zakon i vratio ga Skupštini, a premijer Aleksandar Vučić je objavio da će zakon biti povučen.
Za prodaju je bilo spremno 161 vila i zgrada, 205 stanova, 25 lokala i 16 garaža. Vlada je planirala da od prodaje ove imovine dobije oko 90 miliona evra u naredne tri godine. (Blic)