петак, 14 јуна, 2024
vesti online

RUSKI ISLAMISTA: Muslimani se vraćaju na islamsku zemlju, odakle su bili proterani — to je ideologija ovog cunamija nelegalnih migranata!

Talas izbeglica iz Afrike i sa Bliskog istoka u Evropu može predstavljati početak „džihada“ na evropskom kontinentu, smatra poznati ruski islamista Aleksandar Ignatenko.

Džihadisti (Foto: zerocensorship.com)

„Muslimani se vraćaju na islamsku zemlju, odakle su bili proterani — to je ideologija ovog cunamija nelegalnih migranata, pod čijim udarom se našla Evropa“, piše Ignatenko u članku objavljenom u listu „Nezavisna gazeta“.

Prema njegovim rečima, scenario razvoja migracione krize u Evropi uključuje takve planove, kao što je odvlačenje pažnje evropskih snaga od borbe protiv terorističke organizacije „Islamska država“ u prvoj etapi.

„Druga etapa je neka vrsta ’islamske Rekonkiste‘ na teritoriji Evrope koja se sprovodi parolama: ’zaštita (oslobođenje) islamskih zemalja‘ i ’zaštita muslimana‘ — potomaka nelegalnih migranata, koje u Evropi, kako prenose npr. katarski mediji, more glađu, ranjavaju svetlećim raketama, zatvaraju u logore i kamione i tome slično“, izjavio je autor.

On je podsetio da je tokom Avganistanskog rata (1979-1989) Palestinac Abdulah Azam, učitelj Osame bin Ladena, izradio u islamskom svetu danas veoma popularnu koncepciju „zaštite islamskih zemalja“ ili njihovo „oslobođenje“.
U „islamske zemlje“ on je uključio države Srednje Azije, Kavkaza, „Arapsku Španiju“ (Andaluziju), Siciliju. Nakon toga, sadašnji lider Al Kaide Ajman el Zavahiri proširio je pojam „islamskih zemalja“, uključivši u njega i teritorije na kojima se makar jedan dan primenjivao šerijat.

Ignatenko je ukazao da su u jednom broju evropskih gradova (London, Birmingem i Marsej) stvorene „šerijatske zone“, gde su na snazi (ili paralelno sa lokalnim zakonima i pravilima ponašanja, ili nezavisno od njih) šerijatske norme.

„Uopšte ne treba isključiti, a treba pretpostaviti, da na teritoriji Evrope sa masom nelegalnih migranata stiže (za sada nenaoružani) veliki broj ideološki motivisanih i obučenih militanata Islamske države“, piše u članku.

Prema rečima eksperta, organizatori „humanitarnog džihadizma“ rade na filtraciji najezde izbeglica kako bi se izbeglo da se u njemu nađu nemuslimani. Jedan od takvih „filtera“ stvoren je na libijskoj teritoriji koju kontroliše Islamska država.

Kako navodi islamista, svaki izbeglica da bi stigao u Evropu mora da plati, prema različitim podacima, između 5 i 15 hiljada dolara.

„Izgleda kao da neko vrši značajno finansiranje tih migracija. To mogu da podnesu samo arapske naftne monarhije kao što je na primer Katar. Ako se uzme prosek od 10 hiljada dolara za jednog nelegalnog migranta, to znači da je za prebacivanje 2 miliona nelegalnih migranata potrebno 20 milijardi dolara“, piše u članku. (Pravda)