среда, 24 априла, 2024
vesti online

Radnici „Pošte“ protestovali, a onda im je od bahate direktorke stigao PRETEĆI MEJL

Potpredsednica PUPS i v. d. direktora „Pošte Srbije” Mira Petrović nizu skandaloznih odluka u tom preduzeću pridodala je novu – juče, uoči još jednog protesta nezadovoljnih radnika, poslala je mejl zaposlenima zabranjujući im svaku vrstu sindikalnog okupljanja.

Protest sindikata pošte Srbije

Foto: S. Ranković / RAS SrbijaProtest sindikata pošte Srbije

Naime, radnici u „Pošti” održali su u sredu protest ispred zgrade Glavne pošte u Takovskoj ulici. Nezadovoljni što ovo preduzeće propada, tražili su da se iz ovog preduzeća izbaci politika, opominjući da se konkurs za novog direktora odavno završio. Na samom skupu najavljeno je za sutradan održavanje sledećeg protesta u krugu Glavnog poštanskog centra na Ugrinovačkom putu. Međutim, bahata direktorka „Pošte Srbije” ne odustaje ne bi li sačuvala što duže svoju poziciju. Nakon održanog protesta, zaposlenima je stigao mejl kojim se „svim radnicima zabranjuje bilo kakva vrsta sindikalnog okupljanja”.

– Najavili smo protest u krugu Glavnog poštanskog centra za večeras, međutim, kako sam čuo, meni je zabranjen ulaz iako radim tamo – rekao je juče za „Blic” Zoran Pavlović, predsednik Samostalnog sindikata poštanskih radnika.

Direktorka Mira Petrović zajedno sa nekoliko svojih istomišljenika pokušava, kako kažu zaposleni u „Pošti”, da na sve načine spreči održavanje protesta. (Blc)