четвртак, 18 априла, 2024
vesti online

PREVARANTI „LEČE“ OTROVIMA Švercuju lažne lekove putem interneta

„Takvi lekovi prave se u mešalicama za beton u podrumima Bangladeša, Indije, Kine i Pakistana. Krijumčare se preko Bliskog istoka, stižu do Srbije i odlaze na KiM, a odatle u Evropu“, kaže Pavle Zelić

Zaplenjeni lekovi

Zaplenjeni lekovi, Foto: Uprava carina

Građani, oprez! Upravo su se pojavili falsifikovani lekovi za rak, HIV, dijabetes i druge bolesti, koji se po nižim cenama nude teško bolesnim pacijentima na raznim sajtovima i Fejsbuku! Osim što ne leče te teške bolesti, oni mogu i da vas ubiju! Takvi lekovi već su uspeli da uđu u bolnice u Evropskoj uniji, zbog čega njihovi zvaničnici trenutno rade na tome da nađu način da zaštite svoje tržište.

Falsifikati se prave u betonskim mešalicama, u podrumima u Indiji, Kini, Pakistanu i Bangladešu. Preko Bliskog istoka dolaze u Srbiju završavajući na Kosovu i Metohiji, odakle svoj put nalaze ka Evropi. Ovo je ukratko upozorenje Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS) jer su njihovi stručnjaci primetili da su organizovane kriminalne grupe, koje su dosad falsifikovale lekove za potenciju, sredstava za mršavljenje i steroide, prešli na ozbiljne lekove, koji su i najskuplji na tržištu!

Pavle Zelić ALIMS

Pavle Zelić ALIMS, Foto: Rajko Ristić

Farmaceut Pavle Zelić iz Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije kaže za „Alo!” da su kriminalci počeli da falsifikuju lekove za životnougrožavajuće bolesti – kancer, HIV, dijabetes i druge, što je postalo alarmantno i apeluje na građane Srbije da ih nikako ne kupuju putem interneta i Fejsbuka. …. (Alo)