петак, 29 марта, 2024
vesti online

Нето добит НИС-а 20,1 милијарду динара

Nето добит НИС-а за девет месеци ове године порасла је за 2,6 пута у поређењу са истим периодом прошле године и износи 20,1 милијарду динара.

Показатељ ЕБИТДА (профит пре плаћања камата, пореза на добит и амортизације) износи 34,3 милијарде динара, што је за 53 одсто више него у девет месеци прошле године. Настављен је и тренд раста обавеза НИС групе по основу пореза и других јавних прихода које су у девет месеци 2017. године износиле 126 милијарди динара, што је раст од седам одсто у поређењу са истим периодом 2016.

Истовремено је за девет месеци 2017. године НИС група реализовала  укупан промет нафтних деривата од 2,5 милиона тона  што је за четири одсто више у поређењу са истим периодом прошле године.

– Позитивни  резултати пословања НИС-а доказ су да је компанија изабрала оптимални модел пословања у садашњим тржишним условима. У развој НИС-а смо уложили 16,6 милијарди динара и наставили смо да радимо на повећању ефикасности пословања компаније. Настављамо са модернизацијом и развојем наше малопродајне мреже, улажемо у геолошка истраживања и у производњу нафте и гаса, као и у пројекте из области енергетике, каже Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а. (POLITIKA)