четвртак, 18 априла, 2024
vesti online

Naslovi

Al Jazeera Izraelu: Odgovorni ste za živote novinara

Al Jazeera pre 3 minuta

Nakon napada na Al Jazeerin ured u Gazi, mreža uputila pismo Netanyahuu, UN-u i svjetskim silama.
Al Jazeera je uputila pismo premijeru Izraela Benjaminu Netanyahuu u kojem se navodi da će smatrati Vladu Izraela odgovornom za posljedice bilo kakvih napada na zaposlenike ili imovinu ove televizijske mreže, nakon što su… »

Dve kompanije iz SAD obustavile letove za Izrael

Akter pre 3 minuta

Dve američke aviokompanije obustavile su do daljeg sve letove za Izrael, pošto je raketa danas pala na područje u blizini međunarodnog aerodroma „Ben Gurion“ u Tel Avivu
„Delta er lajns“ (Delta Air Lines) i „Junajtid erlajns“ (United Airlines) saopštile su da prekidaju letove između SAD i Izraela na neodređeno vreme, preneo je AP. Kompanija „Ju-Es ervejz“ (US Airways) obustavila je današnje… »

„Prekinite borbe, počnite da razgovarate“

Vesti online pre 8 sati

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun pozvao je u utorak i Izraelce i Palestince da polože oružje i počnu pregovore da bi se okončao krvav sukob u Gazi.
„Moja poruka Izraelcima i Palestincima je ista: ‘Prekinite borbe, počnite da razgovarate. Lečite uzrok sukoba jer to nećemo moći kroz šest meseci ili godinu dana’ “ – rekao je Ban na konferenciji za novinare sa izraelskim… »

Pokolj u Gazi

Politika pre 11 sati

Prema izveštajima agencija Tel Aviv, Gaza – Izraelska armija saopštila je da je petnaestog dana ofanzive na pojas Gaze pogodila skoro 200 meta na toj palestinskoj teritoriji na obali Sredozemnog mora, od toga najmanje 100 u kvartu Šeđeije na severoistoku. Mete su bile domovi hamasovaca za koje… »

Backstreet Boys otkazali koncerte u Izraelu

MTV Srbija pre 12 sati

Bend je zbog izraelskih napada na Gazu otkazao tri rasprodata koncerta.
Backstreet Boys su se pridružili listi muzičara koji su poslednjih dana otkazali najavljene nastupe u Izraelu, zbog sukoba u pojasu Gaze. Boyband je otkazao tri rasprodata koncerta u Tel Avivu, koji su trebali da se održe u julu… »

Srbin U Izraelu: Izraelci i Palestinci se ne mrze, Hamas je kriv za sve! (FOTO)

Telegraf pre 14 sati

Mladi i perspektivni Ezra Fuks govori o konflitu Palestinaca i Jevreja, svom svakodnevnom životu u Izraelu i aplikaciji za koju je u Izraelu dobio i prve ulagače, a koja može da zameni zvučnike!
Mladi i perspektivni Ezra Fuks govori o konflitu Palestinaca i Jevreja, svom svakodnevnom životu u Izraelu i aplikaciji za koju je u Izraelu dobio i prve ulagače, a koja može da zameni zvučnike! Foto: Stas Kaminsky Ezra Fuks (22)… »

Gašić: Jasan stav o Izraelu i UKR

B92 pre 18 sati

RTS: Gašić: Srbija za mirno rešavanje kriza

Beograd — Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio da je stav Srbije u vezi sa situacijom u Izraelu i Ukrajini jasan i da se naša zemlja zalaže za mirno rešavanje.
„Stav Srbije, kada je reč o situaciji u Izraelu, ali i Ukrajini je jasan. Naša zemlja poštuje teritorijalni integritet svih članica UN i zalaže se za mirno rešavanje spornih pitanja“, rekao je ministar Gašić tokom sastanka sa… »

SAD upozorila svoje državljane da ne putuju u Izrael

Blic pre 1 dan

Sjedinjene Američke Države upozorile su danas svoje državljane da ne putuju u Izrael i pojas Gaze i da odlože posete tim područjima zbog sukobe koji se tamo odvijaju.
Američki Stejt department upozrio je američke državljane da je riskantno putovati u Izrael, na Zapadnu obalu i Gazu zbog sukoba koji se tamo odvijaju, navedeno je u upozorenju. Stejt department je preporučio američkim… »

Bela kuća: Izrael ima pravo da se brani, ali da obezbedi zaštitu civila

Blic pre 1 dan

Bela kuća je saopštila danas da Izrael ima pravo da se brani od napada militanata Hamasa, ali mora učiniti više da obezbedi zaštitu nevinih cvila.
– Ono što eskalacija nasilja čini jasnim jeste da Izrael mora preduzeti veće korake da ispuni sopstvene standarde u zaštiti civila od ubijanja i mi ćemo nastaviti da šaljemo tu poruku direktno Izraelcima – rekao je portparol Bele… »