четвртак, 28 марта, 2024
vesti online

NAPAD NA DEVOJČICE Meštani Preoca: U strahu smo, našu decu niko ne štiti

PROVOKACIJE Albanaca koji putem prolaze kroz naše selo postali su deo svakodnevice. Ali posle najnovijeg napada na sestre Aleksandru (12) i Anđeliju (14) Jovanović, dodatno strahujemo za svu svoju decu.

Ovako meštani Preoca, srpskog sela nadomak Gračanice, opisuju šta im se trenutno događa. Uznemireni zbog incidenta od pre nekoliko dana, kada su Albanci automobilom presreli dve maloletne devojčice, pri čemu su jednu od njih i udarili, meštani Preoca navode da nisu bezbedni i da nema ko da ih zaštiti.

– Iako moje ćerke još ne mogu da se oporave od tog incidenta, nismo slučaj prijavili policiji jer naprosto nema svrhe. Oni samo saslušaju i po pravilu nikada ništa ne učine da pronađu počinioce – priča revoltirano Danijela Jovanović (34), majka devojčica koje su na ulici u selu pre nekoliko noći napali Albanci.

Iako još ne zna koje su bile njihove krajnje namere, da li samo da ih zaplaše, povrede, ili pak kidnapuju, Danijela kaže da iako nije bilo većih posledica ovaj incident je postigao verovatno krajnji cilj Albanaca – da ih zaplaše i uznemire.

I dok nam pojašnjava da se incident dogodio u nedelju uveče oko 20.15, zabrinuta majka kaže da je sa Aleksandrom i Anđelijom bila kod rođaka, od kojih je ona krenula kući pre devojčica.

ISTRAGAIAKO napad na srpske devojčice nije prijavljen kosovskoj policiji, u stanici u Gračanici navode da su posle pisanja medija otvorili ovaj slučaj i da je istraga u toku.

– Pošto sam ja žurila, one su išle malo sporije za mnom, a mlađa Aleksandra je u međuvremenu otrčala do prodavnice tako da je Anđelija ostala sama na ulici. Kako mi je ispričala, naišao je auto metaliksive boje, koji je naglo zakočio i čovek iz vozila ju je udario rukom u leđa. Ona je počela da vrišti, ali srećom, u tom je naišao još jedan automobil, zbog čega je onaj prethodni produžio dalje – priča Danijela i naglašava da njena ćerka zbog mraka nije videla koliko je osoba bilo u vozilu, ali da je čula da razgovaraju na albanskom jeziku. (Novosti)