петак, 21 јуна, 2024
vesti online

Muž i žena iz Srbije pali sa 32 kg droge!

Italijanska policija uhapsila E. D. (56) i S. D. (45). Sumnja se da su bili kuriri sa zadatkom da prebace narkotike u Švedsku, gde imaju prebivalište

MILAN – Srpski bračni par E. D. (56) i S. D. (45), s prebivalištem u Švedskoj, uhapšen je u Italiji zbog sumnje da je deo međunarodne kriminalne narko-grupe.

Italijanska policija je u automobilu, kojim su putovali supružnici, pronašla 31 kilogram hašiša i kilogram kokaina, čija se vrednost procenjuje na oko 200.000 evra.

Imali dojavu

Pretpostavlja se da su privedeni Srbi bili kuriri, kojima je zadatak bio da narkotike prošvercuju na švedsko narko-tržište.
– Italijanska policija, koja danima radi na suzbijanju droge, dobila je informaciju da će velika količina narkotika u automobilu švedskih registracija proći kroz njihovu državu. Dobili su zadatak da presretnu i zaustave svako sumnjivo vozilo koje odgovara opisu, kao i da ih detaljno pretresu – prenose italijanski mediji.

Policajci su ubrzo nakon dojave nedaleko od auto-puta ka Veneciji uočili „sitroen C5“ švedskih oznaka, u kojem su bili vozač i suvozač. Odmah su zaustavili automobil, a potom su ispod zadnjeg desnog točka pronašli određenu količinu narkotika.
– U „sitroenu“ je bio srpski par koji živi u Švedskoj. Nakon što je otkrivena manja količina droge, vozilo je odvezeno na detaljan pregled. U posebno napravljenom duplom dnu unutar točka i zadnjeg branika nađeno je više pakovanja sa hašišom i kokainom, zapakovano u najlon kese, obmotane selotejom – navode mediji.

Prebačeni u zatvor

Italijanska policija pretpostavlja da su supružnici deo međunarodne kriminalne grupe i radi na utvrđivanju identiteta ostalih članova bande. Prema dosadašnjim informacijama, hašiš i kokain su nabavljeni u Italiji, pa se utvrđuje ko je prodao drogu, ali i ko je naručio pošiljku. Supružnici su prebačeni u zatvor u Milanu. (Kurir)