четвртак, 25 априла, 2024
vesti online

MINISTRA OPTUŽILI DA JE UBIO ZA ZEMUNCE: Ko 10 godina štiti Zlatibora Lončara?

Zaštićeni svedok Dejan Milenković Bagzi još 2006. označio Lončara kao lekara koji je za Dušana Spasojevića Šiptara u Urgentnom centru injekcijama ubijao ranjene suparnike „zemunaca“. Sumnje da je Lončar indirektno učestvovao u egzekucijama nikad nisu do kraja ispitane, sve se završilo njegovim poligrafskim testiranjem tokom policijske akcije „Sablja“ posle ubistva Đinđića.

 

Istraga o povezanosti aktuelnog ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa ozloglašenim „zemunskim klanom“, čiji su pripadnici ubili srpskog premijera Zorana Ðinđića, ni posle 10 godina nije dobila sudski epilog! Uprkos kontroverzama koje ga prate poslednju deceniju, Lončar ne samo što je ubrzano napredovao u karijeri već je u vreme naprednjaka postao i prvi čovek srpskog zdravstva.

On je zbog povezanosti s kriminalnim klanom koji su vodili Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum u javnosti postao poznat i po nadimku „doktor smrt“. Lončara, tadašnjeg lekara Urgentnog centra, Dejan Milenković Bagzi, svedok-saradnik Specijalnog tužilaštva u procesu za ubistvo premijera Srbije, označio je kao saučesnika „zemunaca“. (Kurir)