четвртак, 28 марта, 2024
vesti online

MIGRANTI-NAPASNICI IZ KELNA: Ne možete nam ništa, Merkelova nas je zvala!

Nemački organi reda bili su potpuno bespomoćni tokom masovnih napada u Kelnu jer se nikada ranije nisu suočili sa sličnim nepoštovanjem i tako nasilnim ponašanjem, prenosi nemački list Bild.

Pa se vi pitajte zašto ih je zvala... (Ilustracija: Pravda)

Migranti koji su učestvovali u masovnim napadima na žene u Kelnu u novogodišnjoj noći, demonstrativno su pocepali pasoše, tvrdeći da policija nema pravo da ih hapsi jer su u Nemačku došli na poziv Angele Merkel, navedeno je u izveštaju koji je objavio Bild.

Kako navodi list, izveštaj u kojem se detaljno opisuje šta se zaista dogodilo na trgu ispred Kelnske katedrale i u zdanju gradske železničke stanice, primer je apsolutne nemoći policije.

Prestupnici koji su se okupili na trgu ispred Kelnske katedrale, prevashodno migranti, bili su pod dejstvom alkohola i narkotika, bacili su mnoštvo petardi, bacali su flaše, otimali tašne i novčanike, napadali žene, piše u izveštaju.

Procenivši situaciju, policija je odlučila da evakuiše ljude s trga jer je „haos“ mogao da se završi žrtvama. Prestupnici su se potom razdelili u grupe i nastavili da napadaju ljude u raznim delovima grada.

Kako se naglašava u izveštaju, migranti su osilivši se pokazali krajnje nepoštovanje prema organima reda. Prestupnici su na očigled policije cepali lična dokumenta, izjavljujući da će „sutra dobiti nove“.

„Ja sam iz Sirije, morate da budete prijateljski nastrojeni prema meni! Ovde me je pozvala Merkelova“, reči su jednog od uhapšenih koje se navode u izveštaju.

Kelnska policija je u utorak saopštila da je dobila oko 90 poziva žena koje su u novogodišnjoj noći seksualno uznemiravali muškarci „afričke i arapske spoljašnjosti“.  (Pravda)