петак, 29 марта, 2024
vesti online

MESEC DANA PRITVORA ZA AVGANISTANCA Hteo da zapali Patrijaršiju?!

Prvo javno tužilaštvo u Beogradu odredilo je pritvor do 30 dana migrantu Džemailu Sarafezu (27), koji tvrdi da je lekar iz Kabula, zbog sumnje da je izazvao požar u blizini Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve.

Nakon požara,  završio u  bolnici  pijan

Nakon požara, završio u bolnici pijan , Foto: Milorad Milanković

On se sumnjiči da je 2. maja, u večernjim satima, na Kosančićevom vencu u centru Beograda izazvao požar u baraci, koja se nalazi u neposrednoj blizini zgrade Patrijaršije. Pritvor mu je određen zbog izazivanja opšte opasnosti. Međutim, policija ne isključuje mogućnost da mu je cilj bio da izazove požar u Patrijaršiji, pogotovo što su za vreme uskršnjih praznika zapaljene četiri pravoslavne crkve u svetu.

Džemal je posle požara kolima Hitne pomoći prebačen na VMA zbog trovanja dimom.

– Bio je nasilan u bolnici, zbog čega je morala da interveniše Vojna policija kako bi ga obuzdala. Odmah je bilo uočljivo da je pod dejstvom alkohola. Kada je urađen alko-test, utvrđeno je da je imao 0,90 promila alkohola u krvi – navodi naš sagovornik blizak istrazi.
Osumnjičeni je posle trežnjenja izjavio da je nedelju dana boravio u baraci u kojoj je izbio požar.

– Inspektori su odmah primetili da je izuzetno čist. Bio je sveže obrijan i okupan. Ništa nije ukazivalo da je spavao u toj baraci, iako je tvrdio da je boravio u njoj oko nedelju dana. Neobično je bilo i to što je kod sebe imao oko 1.000 evra. Na pitanje odakle mu toliko para, samo je slegao ramenima – otkriva naš sagovornik. (ALO)