четвртак, 28 марта, 2024
vesti online

Marin Le Pen

Marin Le Pen

BES EVROPSKE DESNICE Traže hitno zatvaranje granica, na račun islamista ŽESTOKE UVREDE

Populistički čelnici širom Evrope zatražili su u subotu, dan nakon terorističkih napada na Pariz za koje je odgovornost preuzela Islamska država, zatvaranje granica za ulazak migranata i izbeglica s Bliskog istoka i Afrike.

Krvoproliće u petak u Parizu u kojem je ubijeno najmanje 127 ljudi, a 300 ranjenih dodatno je zakomplikovalo ionako složeno migrantsko pitanje jer se Evropska unija mesecima razilazi oko raspoređivanju stotina hiljda ljudi koji beže pred ratom i siromaštvom u Siriji i Iraku i Africi i spas traže u Evropi.

 

 

 

Čelnica francuske Nacionalne fronte (krajnja desnica) Marin Le Pen pozvala je svoju vladu da vrati

Opširnije…

SEJAO SMRT U PARIZU

SVETSKA EKSKLUZIVA Ovo je terorista koji je prošao Grčku, Srbiju, Hrvatsku, Austriju… DA BI SEJAO SMRT U PARIZU

Jedan od terorista koji je sejao smrt u Parizu prešao je celu balkansku migrantsku rutu sa sirijskim pasošem na ime Ahmed Almuhamed, otkriva ekskluzivno “Blic” u nedeljnom izdanju.

Naslovna strana nedeljnog „Blica“

“Blic” prvi u svetu objavljuje sliku i identitet nekog od osmorice terorista koji su nastradali posle krvavog pira u Parizu u kojem su ubili više od 120 nedužnih ljudi.

Kod jednog od njih nađen je sirijski pasoš na ime Ahmed Almuhamed. Na osnovu tog pasoša, francuske službe bezbednosti zatražile su pomoć od kolega iz Srbije, jer znaju da naše službe registruju sve migrante koji uđu u Srbiju i imaju najkompletniju bazu podataka o migrantima na balkanskoj ruti.

Kako su grčki zvaničnici već objavili, Almuhamed je ušao na teritoriju Grčke 3. oktobra. “Blic” saznaje da je na teritoriju Srbije ušao 7. oktobra kod Miratovca, iz Makedonije. Prošao je kontradiverzionu proveru, pa se pouzdano zna da tokom kratkog proputovanja kroz našu zemlju nije bio naoružan.

Registrovan je u centru u Preševu, gde je formalno zatražio azil. Nastavio je put i, kako saznajemo, ubrzo napustio Srbiju i ušao u Hrvatsku i dalje u Austriju.

Opširnije…