среда, 24 априла, 2024
vesti online

Leskovčaninu iz kućnog sefa ukrali POLA MILIONA EVRA, on razočaran prodaje kuću i SELI SE U AUSTRALIJU

U vrhunsko organizovanoj pljački još uvek nepoznati počinioci su iz kuće sedamdesetogodišnjeg Grozdana Stankovića iz Gornjeg Bunibroda kraj Leskovca odneli sef sa novcem i zlatom u vrednosti, kako tvrdi, od pola miliona evra!

Pokradeni čovek, sada strahuje za svoju bezbednost, kaže da ne sme da izađe na ulicu jer sumnja da ga neko još uvek prati, piše Jugmedia.

Ovaj gastarbajter iz Australije tvrdi da je u trenutku ukada je obijen, u sefu bila sva njegova ušteđevina: 100.000 evra u zlatu, još toliko u papiru, oko 200.000 australijskih i 100.000 američkih dolara!

– Opljačkan sam 19. maja uveče dok sam sa rođakom bio na večeri u Leskovcu. Policija do danas nikoga nije uhvatila, iako sam im rekao na koga sumnjam da je ovo uradio – kaže Stanković.

Ovaj nesrećni čovek ceo život radio je u Australiji, punih 40 godina bio je tamo i imao svoju transportnu firmu. Pre svega tri godine vratio se u svoje rodno mesto jer je želeo da baš tu provede ostatak života. Sada ponovo želi da zauvek ode iz Srbije.

– Više od 40 godina sam radio, prešao 14 miliona milja kao šovef. Doneo sam pare u Srbiju. Imao sam i veliku povredu na poslu, pa sam dobio i pozamašnu odštetu. Sve što sam želeo je da se vratim u svoj rodni kraj. Kuću koju sam napravio ovde, za sve poslove sam uzeo ljude odavde. Želeo sam da i oni zarade. A šta sad, opljačkali su me, policija kaže da ne može da sazna ko je to uradio. Ne mogu da živim ovde, vratiću se u Australiju – kaže vidno potresen Stanković. (BLIC)