недеља, 14 априла, 2024
vesti online

Lavrov

Naslovi

Lavrov: Ukrajina je pred građanskim ratom!

Telegraf pre 24 minuta

– Kada Ukrajinci ubijaju Ukrajince smatram da je to blizu građanskog rata. Ako je to pogodno za slobodne i fer izbore onda ja ne znam šta znači fer i slobodno – rekao je šef ruske diplomatije
– Kada Ukrajinci ubijaju Ukrajince smatram da je to blizu građanskog rata. Ako je to pogodno za slobodne i fer izbore onda ja ne znam šta znači fer i slobodno – rekao je šef ruske diplomatije Foto: AP/Tanjug Ministar spoljnih… »

Zbog Krize U Ukrajini: Rusija izbacuje Ameriku iz svemira

Telegraf pre 24 minuta

SAD i Rusija već godinama sarađuju na istraživanju svemira, a Međunarodnu svemirsku stanicu zajedno održavaju. Ipak, zbog krize u Ukrajini i sankcijama koje su SAD uvele Rusiji ta saradnja biće prekinuta
SAD i Rusija već godinama sarađuju na istraživanju svemira, a Međunarodnu svemirsku stanicu zajedno održavaju. Ipak, zbog krize u Ukrajini i sankcijama koje su SAD uvele Rusiji ta saradnja biće prekinuta Foto: NASA Rusija je… »

„Rusija neće slati vojsku u Ukrajinu“

Vesti online pre 24 minuta

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je danas da Rusija ne namerava da uputi vojsku na teritoriju Ukrajine.
„Nemamo nikakve namere da bilo kakve odrede šaljemo bilo kuda“, rekao je Lavrov za TV Blumberg, prenosi Interfaks. Lavrov je time odgovorio na pitanje da li ruska vojska može da se pojavi u Donjecku ili u Lugansku, ukoliko Moskva… »

Lavrov: Stop uvlačenju Ukrajine u NATO!

Pravda pre 49 minuta

Rusija se žestoko protivi pokušajima da se Ukrajina “uvuče“ u NATO, izjavio je ministar spoljnih poslova te zemlje Sergej Lavrov.
Foto: RT “Ovi pokušaji mogli bi negativno da utiču da bezbednost u celoj Evropi“, istakao je Lavrov, istakavši da se ovde ne radi samo o Ukrajini, već i o Rusiji. Lavrov je rekao da Moskva zahteva da se ispitaju informacije da… »

Lavrov: Moskva neće slati vojsku u Ukrajinu

Blic pre 1 sat

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je danas da Rusija ne namerava da uputi vojsku na teritoriju Ukrajine.
– Nemamo nikakve namere da bilo kakve odrede šaljemo bilo kuda – rekao je Lavrov za TV Blumberg, prenosi Interfaks. Lavrov je time odgovorio na pitanje da li ruska vojska može da se pojavi u Donjecku ili u Lugansku, ukoliko… »

Ne zaboravimo Balkan zbog Ukrajine

B92 pre 1 sat

B92: Ne zaboravimo Balkan zbog Ukrajine

Bratislava — EU ne sme zbog krize u Ukrajini da zaboravi na Balkan, poručuje šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak.
Lajčak je otvorio međunarodnu konferenciju o bezbednosti GLOBSEK u Bratislavi pozivom da Evropska unija ponovo razmotri svoju politiku prema Rusiji i Istočno partnerstvo, ali je dodao da to ne sme da odvuče pažnju sa potreba… »

PAŽNjA: Američki „dokazi“ o prisustvu ruske vojske na granici sa Ukrajinom

Pravda pre 3 sata

KIJEV – Stejt department je izneo dokaze o prisustvu ruske vojske na granici sa Ukrajinom, a to su satelitski snimci od 09. maja ove godine, piše Rojters.
Foto: NATO Foto: NATO Stejt deparment tvrdi da su snimci američkih satelita od 09. maja verodostojni, te da pokazuju formaciju od 20 ruskih helikoptera u blizini granice sa Ukrajinom. Američka vlada je već u nekoliko navrata… »

Bajdenov sin u odboru ukrajinskog proizvođa gasa

Vesti online pre 6 sati

U odbor direktora najvećeg ukrajinskog privatnog proizvođača gasa „Burizma holdings“ imenovan je Hanter Bajden, sin američkog potpredsednika Džozefa Bajdena.
Na internet stranici kompanije navodi se da će Bajden biti na čelu pravnog ogranka „Burizma holdingsa“ i da će u međunarodnim organizacijama pružati podršku firmi. Pročitajte i: * Agenti CIA i FBI savetuju Ukrajince * Licemerje:… »

Ko ne zna gde je Ukrajina?

Dojče vele pre 5 sati

U jeku krize u Ukrajini, mediji na nemačkom prenose i mnoge vesti koje nisu direktno povezane sa događajima u toj zemlji, ali su važne za razumevanje šireg konteksta aktuelnih političkih događaja.
Hanter Bajden, sin američkog potpredsednika Džoa Bajdena, postao je šef pravne službe koncerna Burizma holding – najvećeg privatnog proizvođača gasa u Ukrajini – kako je sam koncern objavio na svojoj internet-prezentaciji…. »

Potpisan ugovor o pomoći EU Ukrajini od milijardu evra

Blic pre 17 sati

Evropska unija demonstrirala je danas snažnu podršku prelaznoj vladi Ukrajine potpisivanjem ugovora o preko milijardu evra finansijske pomoći na svečanoj ceremoniji u Briselu.
Ugovor su potpisali predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo i privremeni ukrajinski premijer Arsenij Jacunjek nakon zajedničkog sastanka ukrajinske vlade sa Barozom i evropskim komesarima. – Ovim pokazujemo snažnu… »