субота, 18 маја, 2024
SportVesti

Lajović i Alkaraz haraju

Dušan LajovićPredrag Milosavljevic/Starsport.rs

Dušan Lajović je šampion Srpska opena, pobedio je drugog nosioca Andreja Rubljova sa 6:3, 4:6, 6:4 za svoju drugu titulu u karijeri!

PROČITAJTE I:

Počelo je burno, Lajović je već u prvom gemu zaostajao 0-40, ali se izvukao sa pet vezanih poena i izazvao nervozu kod Rubljova.

Duci je igrao taktički pametno, uspevao je da drži dubinu i da potom koristi priliku za napad kada se ukaže. U dugačkom četvrtom gemu Lajović je vršio pritisak i nije popuštao, da bi napokon realizovao petu brejk loptu.

Očekivalo se da će se borba rasplamsati, ali to se ispostavilo kao ključni brejk jer je Ducijeva ruka bila mirna – u preostala tri gema na svoj servis, zbirno je izgubio samo četiri poena, i došao do 1-0 u setovima (6:3).

Andrej Rubljov
Predrag Milosavljevic/Starsport.rs

Popustio je Duci na startu drugog seta i brzo zaostajao sa 3:0, ali nije odustajao, ne prvi put ove nedelje. Vratio je u petom gemu brejk tako što je realizovao prvu brejk šansu, i to posle tri spasene gem lopte.

Od ponedeljka će Lajović biti 40. teniser na ATP listi.

Bio je bolji Lajović od tog trenutka, pa u narednih dvadesetak minuta, ali nije se Rubljov dao – održao se na površini, da bi sa dva vrlo precizna udarca došao do set lopte pri vođstvu 5:4. Dočekao je grešku Lajovića i, nekako iznenada, drugi set je okončan sa 6:4 u Rusovu korist.

Dušan Lajović
Predrag Milosavljevic/Starsport.rs

Lajović je nastavio da igra u istom ritmu – da dobro gradi poene, da igra hrabro, ali i da se brani kada je to bilo potrebno. U trećem gemu je pomogao i Rubljov, koji je napravio nekoliko grešaka i slomio reket posle gema u kojem je pretrpeo brejk bez osvojenog poena.

Lajović je u narednom gemu morao da spasava brejk loptu, imao je i malo sreće na mreži u tom poenu, a onda je potvrdio brejk za 3:1. Nastavio je Duci da pritiska, u narednom gemu je Rubljov na prvoj brejk lopti smestio loptu na liniju, ali Lajović ipak pravi brejk, ubrzo dolazi i do 5:1.

sofa

U naredna dva gema je dvaput bio Lajović na dva poena do titule, ali su mu se noge malo stegle i Rubljov uspeva da zakuva situaciju – pravi brejk i potom stiže do 5:4.

Bio je to jako stegnut poslednji gem, Duci je posle rekao i da mu se vrtelo u glavi, ali je iskoristio treću meč loptu i došao do velike titule, druge u trećem finalu u karijeri.