четвртак, 18 априла, 2024
vesti online

JEZDIMIR VASILJEVIĆ ŽIVI NA IVICI BEDE Gazda Jezda nema ni za cigarete!

Jezdimir Vasiljević (67), poznatiji kao Gazda Jezda, bivši vlasnik nekadašnje piramidalne štedionice “Jugoskandik”, živi bedno i nema para čak ni za cigarete, saznaje “Alo!” od njegovih rođaka i poznanika.

Jezdimir Vasiljević 2015.

Jezdimir Vasiljević, Foto: Facebook

Nekadašnjeg šefa čuvene imperije “Jugoskandik” i predsedničkog kandidata pomažu prijatelji, a naš izvor kaže da su ga videli u veoma zapuštenom stanju.

– Moji prijatelji su ga videli u Novom Beogradu i izgledao je vrlo loše – kaže sagovornik “Alo!”.

I u njegovom rodnom Topolovniku kod Velikog Gradišta kažu da je posetio bliže rođake, ali da to više nije onaj stari Gazda Jezda.
– Šta da vam kažemo… Ja sam mu kupovao cigarete. I nahranili smo ga. Hoda koristeći štap. Poslednji put nam se javio iz Bugarske, gde je bio kod prijatelja. Ne znamo čime se sada bavi. Od tada od njega nema ni glasa od njega – rekao nam je Jezdin bliski rođak iz Topolovnika.
Nekada moćnog vlasnika piramidalne štedionioce retko posećuju i deca iz tri braka.

– Čuli smo da ni najstarija ćerka nije s njim u kontaktu, kao ni dva sina, koji su negde u inostranstvu. Ne znamo što mu je sa trećom suprugom iz Ekvadora, sa kojom ima ćerkicu – dodaje Jezdin rođak, koji veruje da je Vasiljević negde u Srbiji.

Jezda se poslednji put pojavio u javnosti u oktobru 2013. u rijalitiju “Farma”. Kasnije je napravio sajt, na kojem se, prema pisanju medija, predstavio se kao Don Mandok, tvrdeći da je otkrio izvanredni i neiscrpni “suficit energije”, bez koje će, kako je naveo, svet zasigurno propasti! Narodu je, uz uplatu jednog dolara ili evra, nudio spasenje od zagađenja i zagrevanja tvrdeći da “mač vatre” uskoro stiže i da svako živo biće treba za to da se pripremi. Potom se odselio u Čačak, gde je živeo kao podstanar kod bivšeg radnika banke. Od tada se seljaka gde stigne jer su mu oduzete vile na Dedinju i sva imovina. Vasiljević je usled zastarelosti, u jesen 2013, slobođen optužbi za pljačku 18.000 štediša. (Alo)