петак, 19 априла, 2024
vesti online

ĐURIĆ SE PONOSIO, SAD SE KRIJE Ko je odlučio da voz bude kao crkva i da li je BAŠ MORALO TAKO?

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić do subote se na sva zvona hvalio izgledom voza koji je trebalo da stigne u Kosovsku Mitrovicu da bi nakon incidenta na ivici rata zaćutao bez objašnjenja zbog čega je takva dekoracija.

Marko Đurić se provozao
samo do Topčidera

Foto: Vladimir Živojinović / RAS SrbijaMarko Đurić se provozao samo do Topčidera

Ni tri dana nakon što je voz, ispisan spolja porukom „Kosovo je Srbija“ na 21 jeziku i oslikan iznutra freskama iz srpskih manastira, zaustavljen u Raški zbog pretnje da su Albanci minirali prugu, u Kancelariji za Kosovo i Metohiju ne žele da kažu zašto je kompozicija baš tako ukrašena.

Činjenica da je i juče i prekjuče nesmetano saobraćao iz Kraljeva za Kosovsku Mitrovicu isti taj ruski voz, samo bez dekoracije, navodi na pomisao da je izgled voza bio povod za nerede.

Foto: Vladimir Živojinović / RAS Srbija

Čak je i premijer Aleksandar Vučić priznao da nije učestvovao u dekoraciji voza, što je verovatno demotivisalo Đurića da daje zapaljive izjave.

– Nisam ni znao kako voz izgleda, video sam na televiziji kako izgleda kad ga je Marko Đurić prikazao. Iznenadio sam se, ali ne vidim da je to neki greh – rekao je Vučić.

Premijer je govorio i o naravi Đurića.

– Marko Đurić je pošten čovek i uzavrela strast. Ponekad ga molim, zaustavi se malo… To radim, hoću da znate, ali neću da dozvolim nikom da dođe sa puškama jer su Srbi hteli sa decom i slikama ikona da dođu u Kosovsku Mitrovicu – rekao je premijer.(Blic)