петак, 19 априла, 2024
vesti online

DRAMA Veljin bivši savetnik upao sa obezbeđenjem na institut: Ja sam sada direktor!

Biznismen Veselin Sjekloća uleteo je juče u Institut za molekularnu genetiku, tvrdeći da je ta ustanova u privatnom vlasništvu i da je on njen novi direktor.

Biznismen Veselin Sjekloća: „Želeo sam da se bavim molekularnom genetikom“

 

Na institutu se, kažu naučnici, odigrala prava drama. Sjekloća je uleteo u zgradu u pratnji nekoliko saradnika mašući papirima i vičući kako je on novi direktor.

 

Ubrzo se sukobio i sa obezbeđenjem, a tenzija je do te mere narasla da se u jednom trenutku pronela priča kako je bilo potezanja pištolja.

 

– Istina je da je gospodin Veselin Sjekloća sa svojim ljudima upao u institut i da je mahao papirima kako je on navodno postao direktor. Oko 100 istraživača – studenata veoma se uznemirilo i situacija nije bila nimalo prijatna. Ipak, moram da kažem da nikakvog oružja nije bilo i da nije istina da je bilo ko imao pištolj – priča za „Blic“ Jelena Begović, direktorka Instituta za molekularnu genetiku.

 

Ona kaže da problem između privatne firme i Instituta za molekularnu genetiku postoji već nekoliko godina, koliko i sudski spor o nerešenim imovinskim problemima. (BLIC)