петак, 29 марта, 2024
vesti online

Dragan Tomić nije više čelnik Simpa

Vranje – Uprkos protivljenju zastupnika kapitala malih akcionara i predstavnika Grada Vranja, većinom glasova Skupština akcionara Simpa donela je odluku o „ukidanju funkcije predsednika kompanije“ koju je obavljao Dragomir Dragan Tomić (77).

Kako je potvrđeno Danasu, funkcija predsednika Simpa ukinuta je izmenom Statuta kompanije, kojoj su se protivili zastupnik malih akcionara Budimir Mihajlović i predstavnik Grada Vene Zdravković. Na sednici je pored ostalog razmatrana konverzija dugovanja Simpa prema RFZO, a druga važna tačka bila je izmena Statuta kompanije. U okviru te tačke ukinuta je funkcija predsednika kompanije.

Budimir Mihajlović, nezadovoljan ovakvom odlukom, rekao je, kako prenose lokalni mediji u Vranju,“ da je ukidanjem funkcije predsednika kompanije ukinuta i budućnost Simpa“.

– Ja sam se na Skupštini javno izjasnio da neću da glasam za ukidanje funkcije predsednika i ukidanje Dragomira Tomića na toj funkciji. Tomić je tu fabriku stvorio, 50 godina je pravio i ovo što se sada događa u kompaniji ne ide u dobrom pravcu i neće dobro da se završi. Mislim da nema niko razloga za slavlje zato što je otišao Tomić, jer mislim da treba da tugujemo. Ako je on otišao, možda je sa njim otišla i budućnost Simpa – ocenio je Mihajlović.

Podsetimo da je večiti predsednik Simpa Dragomir Tomić otišao u penziju januara ove godine. Odlukom Nadzornog odbora u decembru prošle godine smenjeno je više direktora, dok je supruga Dragana Tomića Edit podnela ostavku na funkciju izvršnog direktora pre nego što je smenjena. Do smene je zvanično došlo 10. decembra, kada su odlukom generalnog direktora Simpa Slađana Disića smenjeni Miroljub Petrović, Srboljub Ristić, Dragan Adžić i Milorad Đorđević, dugogodišnji saradnici doskorašnjeg predsednika Simpa.

(Danas)