петак, 29 марта, 2024
vesti online

Danas do 23 stepena, a za vikend temperatura pada ispod nule

Pojedine demokrate ističu da je neophodno biti na oprezu.

Aktuelno

SAD: Pozivi da se odloži prijem izbeglica

Pojedini članovi američkog Kongresa i guvereni 28 saveznih država zatražili su da se zaustavi prijem sirijskih izbeglica u Sjedinjene Države dok se ne sprovedu sveobuhvatne provere

Predsedavajući Predstavničkog doma Pol RajanPredsedavajući Predstavničkog doma Pol Rajan
Glas Amerike

Agencija Ujedinjenih nacija za izbeglice kritikovala je vlade koje traže da se ograniče programi za smještaj izbeglica, nakon što je otkriveno da je jedan od napadača u Parizu ušao u Evropu među sirijskim migrantima koji su pobegli od rata.  Pojedini evropski zvanični usprotivili su se daljem prijemu izbjelica, a slično su reagovali i guverneri najmanje 28 američkih saveznih država i republikanski članovi američkog Kongresa koji traže da se zaustavi prijem sirijskih izbjeglica u Sjedinjene Države. Predstavnički dom bi narednih nekoliko dana mogao da glasa o odlaganju primene Obaminog plana za prijem 10 hiljada sirijskih izbeglica tokom naredne godine.

Republikanci u Predstavničkom domu američkog Kongresa traže da se privremeno zaustavi program za prijem izbjeglice iz Sirije, navodeći da rade na planu za rešavanje sirijske izbjegličke krize u svijetlu nedavnih napada u Parizu.

Opširnije…

Danas do 23 stepena, a za vikend temperatura pada ispod nule

B92: Pariz: Žena se digla u vazduh tokom racije

Okončana policijska akcija – dvoje terorista ubijeno, sedmoro uhapšeno, ranjeno pet policajaca

Politika
pre 1 sat
PARIZ, – Najmanje dve osobe su poginule, a nekoliko policajaca je povređeno tokom akcije hapšenja osumnjičenih za terorističke napade u Parizu, koju su pripadnici specijalnih policijskih snaga organizovali rano jutros u pariskom predgrađu Sen Deni. Tokom akcije hapšenja rano jutros u 04:30 u jednom… »
B92: Rusija ne menja strategiju napada na Siriju

Lavrov: Ostaviti po strani zahteve za povlačenje Asada

RTV
pre 3 sata
BEČ – Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je danas da Zapad mora da ostavi po strani zahteve za povlačenjem predsednika Sirije Bašara el Asada ako želi da stvori istinsku međunarodnu koaliciju za borbu protiv ekstremista Islamske države. Lavrov je na konferenciji za novinare rekao da… »

Uhapšeni zbog dečje pornografije

Večernje novosti
pre 4 sata
Uhapšeni su A.S. (52), B.M. (51) i K.N. (29), koji se terete da su u toku ove godine preko Interneta pribavljali i razmenjivali audio-vizuelne materijale nastale seksualnom zloupotrebom maloletnih osoba. BEOGRAD – Policija je, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za borbu protiv visokotehnološkog… »
RTV: Leoni radi punim kapacitetom, posao za 1.700 radnika

Otvorena fabrika „Leoni“ kod Niša, posao za 1.700 ljudi

RTS
pre 46 minuta
Fabrika „Leoni“, koja se bavi proizvodnjom automobilskih kablova za vozila „jaguar“ i „landrover“, danas je počela rad u punom kapacitetu u Doljevcu, a početak radova je presecanjem vrpce simbolično označio premijer Aleksandar Vučić. Cilj je da u naredne dve godine nezaposlenost u Srbiji padne… »