среда, 27 марта, 2024
vesti online

BURA NA UNIVERZITETU U KRAGUJEVCU Bahati rektor provocira državu i glumi žrtvu

Osam članova Saveta Univerziteta u Kragujevcu podnelo je juče ostavku jer više nisu želeli da budu zloupotrebljavani zbog lične koristi porodice Arsenijević, saznaje „Blic“.

Ova vest zatekla je sada već bivšeg rektora, bahatog Nebojšu Arsenijevića, na sastanku Senata koji je nezakonito sazvan. On je odmah počeo da vrši pritisak na dekane fakulteta koji su članovi Senata da predlože nove članove Saveta kako bi i nadalje opstruirao svoju smenu. Ostaje da se vidi da li će dekani, a koje je Arsenijević i postavljao, nastaviti da krše zakon ili će ipak sačuvati svoje i dostojanstvo Univerziteta, sprečiti njegovo dalje urušavanje i zaustaviti nezakonite radnje.

Arsenijević uvlačeći Univerzitet, dekane i profesore u dalje nezakonite radnje najjednostavnije rečeno provocira državu da reaguje kako bi sebe predstavio kao žrtvu režima.

Činjenica je da je bahati rektor zadužio mnoge i van Univerziteta. Činio je funkcionerima u različitim režimima, a za svoje ljude na Univerzitetu je birao one koje posle može da drži u šaci.

Iako se predstavlja da je opozicija i da je zbog toga došlo do smene, a ne zbog nezakonitosti koje su utvrđene, Arsenijević je vrlo blizak porodici Tomislava Nikolića.

Na fakultetu se okružio večitim studentima kojima je dao titule profesora, familijom i kumovima. Od vremena vlasti demokrata, kroz režim naprednjaka, ovaj čovek je uspešno plivao i bio sve što se može biti u zdravstvu – i dekan i direktor KC i rektor. (BLIC)