luk blekFoto: EPA-EFE/Adam Vaughan

 

Stanje na kladionicama menja se iz dana u dan, borba je neizvesna, no i dan uoči velikog finala Evrovizije nije došlo do nekih prevelikih promena barem kada su pitanju favoriti.

Sinoć je u Liverpilu održano drugo polufinale ovogodišnje Eurovizije na kojem je deset zemalja izborilo odlazak u veliku završnicu. Srbiji je to pošlo za rukom još u utorak, a juče su finale izborili Albanija, Kipar, Estonija, Belgija, Austrija, Litvanija, Poljska, Australija, Jerrmenija i Slovenija i tako se pridružili finalistima iz prvog polufinala, među kojima su uz našu zemlju, Hrvatska, Moldavija, Švajcarska, Finska, Češka Republika, Izrael, Portugal, Švedska i Norveška.

Evrovizija 2023: Luk Blek pao na kladionicama, a evo ko su favoriti dan pre finala 1
Izvor: eurovisionworld.com

Prema kladionicama, najviše šanse za pobedu ima Švedska, koju predstavlja bivša evrovizijska predstavnica Loreen s pesmom “Tattoo“. Iza nje je Finska, potom Ukrajina, a dalje slede Francuska, Izrael, Španija i Norveška, prenosi Večernji list.

Prognozeri među prvih 10 stavljaju i Italiju, Veliku Britanija i Austriju, dok Luku Bleku kladionice predviđaju 22. mesto. Hrvatskom predstavniku, grupi Let 3, predviđa se 13. mesto u finalu, a slovenačkoj grupi Joker Out 19. mesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.