уторак, 16 априла, 2024
vesti online

Prostata

Prostata je žlezda koja krije tajne muške seksualnosti. Ona je skrivena u centralnom delu karlice ,na raskrsnici polnih i mokraćnih puteva. Zašto je prostata najosetljiviji muški organ medicinska nauka još
uvek traži odgovor. Jedno je sigurno provereno, uzdržavanje od seksualnih odnosa može biti vrlo štetno, jer u tom slučaju izostaje prirodno pražnjenje prostate.

Najjednostavnija i najjeftinija preventivna terapija za očuvanje prostate je:

U jesen i zimu 100 dana za redom dnevno piti 100 grama soka od sveže bundeve (tikve), bilo koje (bele ili žute) u koji se doda kašika prirodnog, a ne veštačkog, meda.

 

PROSTATA-ŠTA ZNACI ZA STARIJE OSOBE

PREMA IZVEŠTAJU sVETSKE ZDRAVSTVENE ORGANIZACIJE OD BOLESTI PROSTATE BOLUJE 50-70 % MUŠKARACA STARIJIH OD 60 GODINA.
Funkcija prostate je pod jakim uticajem muških polnih hormona, naročito testosterona, koji se proizvodi u testisima. Najbolja preventiva je ishrana usklađena sa prirodom, a ne staračko tumaranje, svud okolo, za AFRODIZIJACIMA.
Na početku ispisivanja preporuka da razjasnimo vekovnu predrasudu i zabludu: Pečene ili pržene semenke od bundeve nemaju nikakvo blagotvorno dejstvo za probleme sa prostatom.
To isto važi za badem, lešnik i pistaće. Prirodnim sredstvima prvo sprečiti infekcije mokraćnih organa.
Iskustvo iz prakse upućuje na zaključak, da kada starija osoba oseti smanjenje
učestalosti mokrenja, onda prihvata predloge za promenu navika u ishrani i uopšte prema prirodi. Tok oporavka je vrlo dug ,ali veoma uspešan.

NEPREVAZIĐEN RECEPT ZA STARIJE OSOBE

Kilogram svežih semenki od bundeva samleti ili istucati  do oblima da se može gutati bez žvakanja, zato što praktično niko nema zdrave zube, pomešati sa 200 grama prirodnog meda i uzimati po dve kašike dnevno. Od ostatka bundeve obavezno popiti sok. Posle ove prakse u trajanju od tri nedelje nastavlja se sa tremanom koji sledi…